x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun AC/DC, cea mai bună trupă rock a anului

AC/DC, cea mai bună trupă rock a anului

11 Noi 2010   •   00:00
AC/DC, cea mai bună trupă rock a anului

AC/DC, Slash, fostul chitarist al grupului american Guns N' Roses, şi grupul canadian Rush au primit, miercuri, cele mai importante premii decernate în cadrul galei Classic Rock Roll of Honour 2010.



Rockerii australieni de la AC/DC au fost desemnaţi "cea mai bună trupă rock a anului", la gala Classic Rock Awards 2010, informează contactmusic.com, preluat de Mediafax. Alături de ei, chitaristul Slash a primit premiul pentru cel mai bun album al anului, pentru materialul discografic cu acelaşi nume. Albumul rockerului american a concurat cu cele ale trupelor Kiss, Iron Maiden şi Wolfmother.

John Paul Jones, basistul trupei Led Zeppelin, a fost ovaţionat de publicul prezent în momentul în care a urcat pe scenă pentru a primi premiul pentru contribuţia extraordinară la dezvoltarea muzicii.Trei membri ai grupului Black Sabbath au fost premiaţi în cadrul galei de miercuri - basistul Geezer Butler, care a primit premiul Metal Guru, regretatul Ronnie James Dio, recompensat postum cu premiul Tommy Vance Inspiration, şi fostul solist al acestui grup de legendă, Glenn Hughes, care a primit Childline Rocks Award.Trupa canadiană Rush a fost recompensată cu Living Legend Award, trofeul fiind înmânat solistului Geddy Lee.

Printre ceilalţi artişti recompensaţi în cadrul galei Classic Rock 2010 s-au numărat trupa Rolling Stones, care s-a impus la categoria "cea mai bună relansare a anului", pentru reeditarea albumului "Exile On Main Street", şi solistul Roy Wood, recompensat cu Classic Songwriter Award. Gala, prezentată de Alice COOper, a fost organizată de editorii revistei Classic Rock în sala de concerte Roundhouse din Londra.

×
Subiecte în articol: muzica lumea