x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Bărbat arestat în Venezuela pentru că a incitat, pe Twitter, la uciderea lui Hugo Chavez

Bărbat arestat în Venezuela pentru că a incitat, pe Twitter, la uciderea lui Hugo Chavez

10 Sep 2010   •   00:00

Un angajat din domeniul public a fost arestat, joi, în Venezuela pentru că "a trimis mesaje ce incitau la uciderea" preşedintelui Hugo Chavez pe site-ul de microbloguri Twitter, a anunţat directorul poliţiei ştiinţifice naţionale, Wilmer Flores, citat de agenţia AVN.



Jesus Majano, inginer în cadrul corporaţiei de electricitate Corpoelec, ar fi postat pe această reţea socială "fotografii cu şeful statului rănit la faţă" şi a indicat modalităţi diferite de "a-l ucide pe şeful statului", a declarat Flores.

Forţele de ordine au confiscat telefonul Blackberry al inginerului şi un hard-disk.

Hugo Chavez, victima unei tentative de lovitură de stat în aprilie 2002, a denunţat în repetate rânduri existenţa unor planuri pentru asasinarea sa. Anul trecut, el şi-a anulat chiar o deplasare în El Salvador, afirmând că deţine "informaţii" cu privire la pregătirea unui atentat împotriva lui în această ţarănotează Mediafax.

În iunie, Ministerul Public a deschis o anchetă cu privire la apelurile lansate pe site-ul de Internet Noticiero Digital, considerate de Chavez "incitări la o lovitură de stat" împotriva guvernului său.

În iulie, două persoane au fost arestate pentru că au încercat să "destabilizeze" sistemul bancar venezuelan prin difuzarea unor "zvonuri" pe Twitter.

Preşedintele Chavez, deja omniprezent în presa scrisă, la radio şi televiziune pentru a se adresa direct poporului venezuelan, şi-a deschis un cont pe Twitter (@chavezcandanga) la sfârşitul lui aprilie, pentru a contracara influenţa opoziţiei pe reţelele sociale. Acesta are în prezent peste 800.000 de abonaţi.

×
Subiecte în articol: lumea