x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Brazilia porneşte în urmărirea extratereştrilor

Brazilia porneşte în urmărirea extratereştrilor

17 Aug 2010   •   00:00

Guvernul brazilian a cerut reprezentaţilor forţelor aeriene braziliene să înregistreze şi să arhiveze absolut orice fenomen ce ar avea legatură cu apariţia obiectelor zburatoare neidentificate. Decretul autorităţilor vizează atât piloţii militari cât şi pe cei civili şi chiar controlorii de trafic, în timp ce informaţiile obţinute de la aceştia vor fi stocate in Arhiva Naţională din Rio de Janeiro şi vor putea fi accesate de către absolut orice persoană interesată.



"Forţele aeriene braziliene nu deţin încă tehnologia necesară pentru a întreprinde experimente ştiinţifice asupra acestor fenomene. Până la acel moment, vom încerca însă să înregistrăm toate fenomenele suspecte", a anunţat un oficial al guvernului brazilian, citat de descopera.ro .

În ultimele decenii au fost semnalate numeroase incidente ce au avut în prim plan obiecte zburătoare neidentificate. Un incident de notorietate este cel din anul 1986, an în care mai multe avioane de luptă au fost ridicate de la sol pentru a investiga apariţia mai multor OZN-uri deasupra oraşului Sao Paolo. Fenomenul nu a fost niciodată pe deplin explicat. De asemenea, în oraşul Vigia de la malul Amazonului, în anul 1977, localnicii au cerut insistent ajutorul fortelor militare, susţinând că aşezarea a fost victima unor atacuri venite din partea unor extratereştri.

Pasionaţii fenomenelor OZN au salutat decizia guvernului brazilian şi speră ca exemplul acestuia va fi preluat şi către autorităţile altor ţări, în incercarea de a descifra tainele acestor fenomene misterioase.

×
Subiecte în articol: lumea