x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Stephen Hawking: "Poate că Dumnezeu există, însă ştiinţa poate explica Universul... Teologia este inutilă"

Stephen Hawking: "Poate că Dumnezeu există, însă ştiinţa poate explica Universul... Teologia este inutilă"

11 Sep 2010   •   00:00

Într-un interviu pentru CNN, la emisiunea lui Larry King,  renumitul om de ştiinţă Stephen Hawking a susţinut teoria prezentată în noua sa carte, conform căreia Universul a fost creat spontan,datorită acţiunii inevitabile a legilor fizicii, iar Divinitatea nu a avut niciun rol în acest proces.

Hawking, în vârstă de 68 de ani, prezintă în cea mai recentă carte a sa-  "The Grand Design" - teoria potrivit căreia Universul a fost o creaţie spontană generată de acţiunea legilor fizicii, teorie diametral opusă modelului clasic, newtonian, care enunţa că Universul a fost plămădit de un Creator, singura modalitate care putea organiza haosul.
"Gravitaţia şi teoria cuantică determină creaţia spontană a universurilor din nimic," a explicat Hawking în cadrul interviului. 
Larry King l-a întrebat pe Hawking care crede că este explicaţia reacţiei vehemente a oamenilor la ideile prezentate în cartea sa. "Ştiinţa răspunde din ce în ce mai mult la întrebări care intrau până acum  doar în sfera religiei. Explicaţiile date de ştiinţă sunt complete. Teologia este inutilă," a răspuns Hawking.



×
Subiecte în articol: lumea