x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Escrocherii la exproprierea terenurilor pentru Autostrada Bucureşti-Ploieşti

Escrocherii la exproprierea terenurilor pentru Autostrada Bucureşti-Ploieşti

17 Aug 2010   •   00:00

Subsemnatul Teianu Corneliu Viorel, domiciliat în Bucureşti, Str. Drumul Taberei nr.109, Sector 6, în calitate de proprietar al suprafeţei de 32.986 mp de teren arabil, situat în intravilanul comunei Ştefăneştii de Jos, judeţul Ilfov (Tarlaua 2, Parcela A6, Nr. Cadastral 1602), vă precizez fapte grave de încălcare a legilor, a dreptului de proprietate, garantat prin Constituţia României, fraude mari şi escrocherii ingenioase, lipsă de profesionalism, în derularea procedurilor de expropriere a terenurilor proprietate privată, în cadrul proiectului de utilitate publică, Autostrada Bucureşti-Ploieşti. Actele grave de ilegalitate sunt comise de: Compania Naţională de Autostrăzi (beneficiar, expropriator); Firma de avocatură "Toma Dragomir şi Asociaţii" - Calea 13 Septembrie nr. 214 (întocmeşte proiectele de HG); Experţii evaluatori; SC Consitrans SRL (a întocmit documentaţia cadastrală).

Concret, s-au comis următoarele fapte:
1) În HG nr. 181/2009 privind exproprierea terenurilor pentru Autostrada Bucureşti-Ploieşti, la poziţia 265, anexa 3, este înscris pe numele tatălui meu, Grigore Teianu, decedat (am depus la firma de avocatură certificatul de moştenitor) suprafaţa de 268 mp (Certificat cadastral 1602/1/2), dar această suprafaţă a fost omis să fie înscrisă în HG.
2) A fost omisă suprafaţa de 4.054 mp (Certificat cadastral 1602/2), deşi, încă din anul 2008, terenul a fost deja decopertat, nemaiputând fi exploatat agricol. Cu ce drept mi s-a încălcat proprietatea? În baza cărui act legal? De asemenea, a fost omisă suprafaţa de 27 mp (Certificat cadastral 1602/1/3). Cum mai pot eu folosi cei 27 mp ca teren arabil?

Pentru suprafaţa de 268 mp este prevăzută o despăgubire în sumă de 4.681 lei, adică, circa 4 euro/mp, în condiţiile în care, în 2008, preţul tranzacţiilor în zonă era de 25-30 euro/mp. Întâmplător, am observat că numitul Radu Gheorghe (poziţia 344) primeşte pentru 441 mp o despăgubire de 85.500 lei, adică, circa 193 lei pe mp, deci, circa 48 euro/mp. Cum se explică asemenea diferenţe enorme? Sunt şi alte discrepanţe mai mari, circulând zvonul că persoanele care au dat mită au primit despăgubiri foarte mari, în comparaţie cu alţii, ca mine, care nu am dat mită. De ce nu se afişează la Primărie, pe internet sau nu se precizează în HG sumele primite de fiecare persoană expropriată? S-ar descoperi aşa o megaescrocherie foarte ingenioasă... Am  sesizat, în scris, toate aceste fapte şi la Comisia pentru aplicarea Legii nr. 198/2004 de la Primăria Ştefăneştii de Jos, la data de 08.04.2009, dar nu am primit număr de înregistrare. De ce? Până azi nu am  primit răspuns, nu m-a contactat nimeni, nu am primit nici o explicaţie. De ce? Solicit instituţi-ilor abilitate să declanşeze un control de specialitate, pentru a stopa această mare escrocherie.

● Teianu Corneliu Viorel, Bucureşti

×
Subiecte în articol: lupta cu sistemul