x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Google îl celebrează pe Isaac Newton pe pagina principală

Google îl celebrează pe Isaac Newton pe pagina principală

04 Ian 2010   •   00:00

Google şi-a modificat, luni, logoul de pe pagina sa de start internaţională, pentru a celebra 367 de ani de la naşterea lui Isaac Newton, renumit om de ştiinţă, matematician, fizician şi astronom, care a elaborat legea atracţiei univerale.



În noul logo, primul "o" din cuvântul "Google" a fost înlocuit cu o ramură înverzită, cu mai multe mere, dintre care unul cade, imediat după încărcarea paginii, sub logo. Merele afişate în noul logo fac trimitere la momentul în care Isaac Newton a început să se gândească la legea unităţii gravitaţiei universale.

Aşezat la umbra unui măr, Isaac Newton a observat un fruct căzând din pom. Aceasta a fost, se pare, prima dată când el s-a gândit la existenţa unei forţe universale de gravitaţie, aceeaşi care ţine Luna în jurul Pământului, care ţine Pământul legat de Soare, aceeaşi cu forţa de atracţie a corpurilor către Pământ.

Mărul lui Newton a devenit celebru. Pomul era arătat pelerinilor care veneau din toate părţile lumii, până când s-a uscat din cauza bătrâneţii. Bucăţile au fost împărţite între descendenţi şi admiratori, care le păstrează ca relicve istorice.

Isaac Newton, născut la 4 ianuarie 1643, în Marea Britanie, a fost un renumit om de ştiinţă englez, matematician, fizician şi astronom, preşedinte al Royal Society. Isaac Newton este savantul aflat la originea unor teorii care au revoluţionat ştiinţa - domeniul opticii, al matematicii şi în special cel al mecanicii. În 1687, el a publicat lucrarea "Philosophiae Naturalis Principia Mathematica", în care a descris legea atracţiei universale şi, prin studierea legilor mişcării corpurilor, a pus la punct bazele mecanicii clasice. A contribuit, împreună cu Gottfried Wilhelm von Leibniz, la inventarea şi dezvoltarea calculului diferenţial şi a celui integral. Newton a fost primul care a demonstrat că legile naturii guvernează atât mişcarea globului terestru, cât şi a altor corpuri cereşti, intuind că orbitele pot fi nu numai eliptice, dar şi hiperbolice sau parabolice. Tot el a arătat că lumina albă este compusă din radiaţii monocromatice.

Google îşi schimbă logourile cu ocazia sărbătorilor şi a altor evenimente speciale. Recent, Google şi-a modificat logoul pentru a marca sărbătorile de iarnă şi pentru a le ura utilizatorilor "Sărbători fericite!".





×
Subiecte în articol: magazin