x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun "Megamind" este în fruntea box office-ului nord-american

"Megamind" este în fruntea box office-ului nord-american

08 Noi 2010   •   00:00
"Megamind" este în fruntea box office-ului nord-american

Filmul de animaţie "Megamind", creat de studiourile DreamWorks, a ocupat prima poziţie în box office-ul nord-american, potrivit cifrelor provizorii comunicate duminică de societatea Exhibitor Relations.





Pelicula spune povestea eroului negativ Megamind, extrem de inteligent, dar mereu lipsit de şansă, care încearcă fără succes să cucerească Metro City. Lansată vineri, această peliculă a avut încasări de 47,6 milioane de dolari, anunţă AFP, citată de Mediafax.

Pe locul al doilea s-a clasat comedia "Sorocul/ Due Date", cu Robert Downey Jr. în rolul unui viitor tătic care se îmbarcă într-un road-trip burlesc, cu încasări de 33,5 milioane de dolari de vineri până duminică.

Locul al treilea a fost ocupat de cel mai recent film al cineastului american Tyler Perry, care a decis să schimbe registrul comic cu cel dramatic, în lungmetrajul "For Colored Girls", o dramă adaptată dintr-o piesă de teatru de succes ce prezintă destinele câtorva femei afroamericane. Acest film a avut încasări de 20,1 milioane de dolari de vineri până duminică.

Thrillerul "Red", în care Morgan Freeman, Bruce Willis, Helen Mirren şi John Malkovich interpretează rolurile unor agenţi CIA, a coborât o poziţie, până pe locul al patrulea, cu încasări de 8,9 milioane de dolari.

Filmul horror "Puzzle mortal 3D/ Saw 3D", lansat pe marile ecrane cu ocazia sărbătorii de Halloween, fiind al şaptelea şi, totodată, ultim lungmetraj din această franciză de succes, liderul clasamentului de săptămâna trecută, a coborât pe locul al cincilea, cu încasări de 8,2 milioane de dolari.

Degringolada post-Halloween s-a manifestat din plin şi în cazul filmului de groază "Activitate paranormală 2", care a coborât de pe poziţia a doua până pe poziţia a şasea, cu încasări de 7,3 milioane de dolari.

Filmul "Jackass 3-D", inspirat dintr-o emisiune de televiziune în care numeroşi adolescenţi şi tineri adulţi se lansează într-o serie de provocări amuzante, nebuneşti, iar uneori absurde, a coborât trei locuri, până pe poziţia a şaptea, cu încasări de 5,09 milioane de dolari de vineri până duminică.

Lungmetrajul "Hereafter: Dincolo de viaţă", regizat de Clint Eastwood, a coborât trei poziţii, ajungând pe locul al optulea, cu încasări de 4,02 milioane de dolari. Cécile de France şi Matt Damon sunt colegi pe afişul acestei drame fantastice, a cărei acţiune are în centru trei personaje care se confruntă cu moartea.

Filmul "Secretariat", de Randall Wallace, care prezintă povestea lui Penny Chenery, câştigătoarea cursei Triple Crown în 1973 - cu calul său Secretariat -, a coborât trei locuri, până pe poziţia a noua, cu încasări de 4 milioane de dolari de vineri până duminică.

"The Social Network", regizat de David Fincher, un film care prezintă felul în care a apărut reţeaua de socializare Facebook, încheie topul 10 al peliculelor cu cele mai mari încasări în America de Nord la sfârşitul săptămânii trecute, după ce a vândut bilete de 3,6 milioane de dolari.

×
Subiecte în articol: film