x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Universul, descifrat de Steven Hawking

Universul, descifrat de Steven Hawking

de Anca Aldea    |    02 Mai 2010   •   00:00
Universul, descifrat de Steven Hawking

Atenţie, pământeni, vi se pregăteşte ceva! - a avertizat astrofizicianul britanic Steven Hawking într-o serie de filme documentare transmise de canalul Discovery începând cu data de 9 mai.



Omul de ştiinţă îşi mărturiseşte credinţa în existenţa vieţii extraterestre şi nu exclude sub nici o formă faptul că Pământul ar putea fi invadat oricând de creaturi din spaţiu. "Este perfect logic" să ne imaginăm că există viaţă inteligentă oriunde în Univers, a spus Hawking, prezentând propriul său scenariu: nave uriaşe vor lua cu asalt Terra şi vor încerca să ne colonizeze şi să ne jefuiască de resurse.

Într-una dintre scenele seriei documentare realizate în mare măsură pe calculator, cu ajutorul imaginilor tridimensionale, se arată că pe mai multe dintre lunile lui Jupiter există viaţă - fie sub forma unor organisme mici fluorescente, fie sub forma unor predatori zburători de culoare galbenă, scrie presa britanică.

"Aceşti extratereştri avansaţi ar putea deveni nomazi, încercând să cucerească şi să colonizeze orice planetă care le iese în cale. (...) Existenţa a o sută de miliarde de galaxii, fiecare având sute de milioane de corpuri, relevă faptul că Pământul nu poate fi singurul loc din spaţiu unde a evoluat viaţa", explică profesorul Hawking, care a lucrat mai bine de trei ani la seria de filme documentare "Universul" transmise de Discovery Channel.

Opinia lui Hawking este împărtăşită de mai mulţi savanţi. Unii dintre aceştia susţin că şansele de descoperire a unor urme de viaţă în spaţiu sunt acum mai mari ca niciodată.

×
Subiecte în articol: magazin