x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cristian Boureanu, dat în judecată de Antena 3

Cristian Boureanu, dat în judecată de Antena 3

01 Iun 2010   •   00:00

Deputatul PDL a recurs la calomnii şi insulte la adresa Gabrielei Vrânceanu Firea, realizator şi moderator al emisiunii "Ştirea Zilei"

Postul de televiziune Antena 3 a dat ieri publicităţii un comunicat în care anunţă că "îl acţionează în justiţie pe domnul Cristian Boureanu, în urma comportamentului său inacceptabil de la la emisiunea «Ştirea Zilei», moderată de Gabriela Vrânceanu Firea, în seara zilei de 31 mai 2010.

Precizăm că domnul Cristian Boureanu nu a fost invitat personal la «Ştirea Zilei», ci a fost trimis de Bi­roul de presă al PDL. Producătorul emi­siunii invitase miniştri sau secre­tari de stat din ministerele economi­ce sau alţi lideri marcanţi ai PDL, cu notorietate, care au dovedit bun-simţ şi măsură de-a lungul timpului, chiar şi atunci când au primit critici din partea opoziţiei sau a societăţii civile.

Atacurile repetate la adresa invitatului din partea PNL, Ludovic Orban, nerespectarea formatului emisiunii şi, de asemenea, nerespec­tarea ordinii la afirmarea punctului de vedere, precum şi apelul domnului Ludovic Orban la moderatoarea Gabriela Vrânceanu Firea de a prelua frâiele emisiunii, care degenerase, au determinat-o pe aceasta să-i capteze atenţia domnului Boureanu, adresându-i o întrebare în legătură cu delimitarea activităţii de politician faţă de cea de om de afaceri, mai ales când afacerile sunt făcute cu sta­tul, după cum afirmase secretarul general al PDL, doamna Elena Udrea. Din momentul în care mo­deratoarea l-a întrebat pe domnul Boureanu dacă va renunţa la afaceri în favoarea politicii, discuţia a de­generat, transformându-se într-un adevărat conflict deschis.

Domnul deputat Boureanu a acuzat-o pe moderatoare că ar fi «amanta domnului Tăriceanu» şi că este «plătită din bani furaţi», printre alte jigniri, agresări verbale, mono­polizarea întregului spaţiu de emisie etc. În consecinţă, Antena 3 îşi expri­mă solidaritatea cu realizatoarea emisiunii «Ştirea Zilei», acţionându-l în justiţie pe domnul Cristian Bou­reanu. Suma care va fi solicitată ca despă­gubire va fi donată unui cămin de copii cu grave dificultăţi de supra­vieţuire. Politicienii sunt plătiţi din bani pu­blici, deci şi ai angajaţilor Antena 3 şi ai Intact Media Group, prin urmare nici unei întrebări a unui jurnalist nu trebuie să i se răspundă cu un limbaj suburban, prin profe­rarea unor minciuni sfruntate la adresa celui care întreabă, doar pentru a împroşca cu noroi instituţia noastră de presă şi angajaţii noştri.

Intact Media Group mai precizează că nu poate tolera un comportament imatur, fără argumente profesioniste, atacuri la persoană, intimidări, agresiuni, calomnii şi insulte la adresa moderatorilor sau a oricăror altor angajaţi ai instituţiei.

În nici o ţară democratică din lu­me, politicienii nu îşi ies din minţi, ata­când şi jignindu-l pe moderator, atunci când sunt întrebaţi despre afaceri­le lor, mai ales dacă au avut sau au contracte care implică banul public.

Antena 3 face apel şi la alte instituţii de presă să se solidarizeze cu realizatoarea emisiunii «Ştirea Zilei», având în vedere că ceea ce i s-a întâmplat ei aseară se poate repeta şi cu alţi moderatori-realizatori. Din câte a relatat presa, oricum, atât domnul Boureanu, cât şi alţi membri ai PDL sunt recidivişti în a ataca gro­so­lan la persoană atât moderatori, în special jurnaliste, cât şi oameni politici, de preferinţă tinere politiciene pe care doresc să le discrediteze, în ideea «calomniază, calomniază, că tot rămâne ceva» - care a devenit un stil de lucru pentru mulţi dintre reprezentanţii PDL"


×
Subiecte în articol: mass-media