x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Badea şi Ciutacu au protestat faţă de dictatura mascată

Badea şi Ciutacu au protestat faţă de dictatura mascată

de Anca Nicoleanu    |    09 Noi 2010   •   00:00
Badea şi Ciutacu au protestat faţă de dictatura mascată
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul Naţional

Aproape 2000 de oameni au venit marţi, 9 noiembrie, alături de Mircea Badea şi Victor Ciutacu în faţa sediului CNA, în Piaţa Constituţiei, la "Protestul anti abuz" organizat de cei doi, ca urmare a amenzilor pe care Consiliul Naţional al Audiovizualului continuă să le trimită postului Antena 3. Susţinători ai demersului realizatorilor tv sau pur şi simplu admiratori ai acestora, cei prezenţi au strigat la unison cu ei, timp de două ore, în faţa CNA, în timp ce o doamnă împărţea măşti chirurgicale, pe post de botniţe.

Cele mai "cântate" lozinci au fost: "Ieşi afară, javră ordinară!", "Ruşine CNA!", "Nu ne este frică!", "Sclavii lui Băsescu", "Asta-i ţara noastră, nu-i moşia voastră", "Jos cenzura!", "Jos CNA!", "Am dreptul să vorbesc!", "Ia de la Băsescu!", "Pupincuriştii!", "Paraziţii!", "Cine strigă, liber este!" ori "Staţi pe banii noştri".

Alături de Badea şi Ciutacu s-au aflat Mihai Gâdea, Marius Pieleanu, Emil Hossu, Florin Chilian, Victor Socaciu, Doru Stănculescu. "M-am solidarizat cu Badea şi cu Ciutacu pentru că ceea ce li se întâmplă lor este absolut nedrept şi pentru că se încalcă nişte drepturi fundamentale ale statului de drept. Ne aflăm într-o dictatură mascată, CNA-ul este doar unul dintre instrumentele acestei puteri care vrea totul în România, vrea să conducă totul, nu are nevoie de opoziţie", a declarat Victor Socaciu. Artistul nu crede că demersul celor doi va schimba ceva, dar protestul lor "este un semnal de alarmă pe care noi, societatea, trebuie să-l tragem". "Sunt de acord că delictul de opinie de care se fac vinovaţi Mircea Badea şi Victor Ciutacu trebuie pedepsit aspru, trebuie amendat, dar în Djibouti.

E îmbucurător ce se întâmplă azi, pentru că încă se mai crede în puterea cuvântului", adaugă şi Florin Chilian. Pe lângă colegi, artişti şi simpli telespectatori, alături de Mircea Badea a fost şi familia sa, reprezentată de tatăl şi de sora realizatorului emisiunii "În gura presei". După două ore de protest paşnic, mulţimea s-a depărtat, strigând: "Bravo, Mircea! Bravo, Badea! Nu te lăsa!"

Iniţiativa protestului din 9 noiembrie a venit în urma amenzii de 10.000 de lei pe care CNA a acordat-o Antenei 3 pentru emisiunea "Sinteza Zilei" din 14 septembrie, în care Mircea Badea şi Victor Ciutacu sunt învinuiţi de limbaj injurios şi încălcarea dreptului la propria imagine al Elenei Udrea şi al unui primar PD-L.








×
Subiecte în articol: observator