x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Chilian a dat în judecată PRO TV

Chilian a dat în judecată PRO TV

03 Sep 2009   •   00:00



După ce s-a luptat cu Ministerul Culturii, obţinând despăguniri pentru acordurile din melodia "Zece" folosite într-un spot publicitar fără acordul compozitorului, Florin Chilian a dat în judecată şi postul de televiziune Pro Tv, pentru acelaşi lucru. Melodia încă mai poate fi ascultată pe pagina web a postului TV, într-un spot de promovare a emisiunii "Dansez pentru tine".

Florin Chilian a chemat în judecată S.C. Media Vision S.R.L., şi S.C. PRO TV S.A., pentru încălcarea drepturilor de autor şi a drepturilor conexe asupra compoziţiei muzicale "Zece". Artistul cere despagubiri de 1.000.000 de  euro pentru utilizarea neautorizată a operei. Acesta susţine că reprezentanţii postului de televiziune l-au şi ameninţat, după ce au fost chemaţi în judecată, cerându-i să renunţe la proces, ca să nu devină subiectul unui război mediatic.

Florin Chilian este supărat că realizatorii spotul nici măcar nu au menţionat titlul piesei folosite sau numele autorului. Iar lui nu i s-a cerut consimţământul pentru utilizarea compoziţiei muzicale "Zece" în cadrul emisiunii de divertisment "Dansez pentru tine" şi nici măcar nu a fost contactat de către producător sau de către postul de televiziune pentru a încheia un contract de cesiune a drepturilor.

Chilian a notificat mai întâi S.C. Pro TV S.A., pentru difuzarea emisiunii în cadrul căreia a fost utilizată opera sa, însă nu a primit nici un răspuns favorabil pentru repararea prejudiciului moral şi patrimonial.

×
Subiecte în articol: proces mass-media protv