x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cristi Tabără debutează "Ca la carte"

Cristi Tabără debutează "Ca la carte"

de Catalina Iancu    |    18 Oct 2009   •   00:00
Cristi Tabără debutează "Ca la carte"

După "Parte de carte", Cristian Tabără vine cu o nouă propunere: "Ca la carte". De data aceasta, la TVR 1.



Duminică, 25 octombrie, de la ora 10:40, Cristian Tabără debutează la TVR 1 cu emisiunea "Ca la carte". Este vorba despre o dezbatere pe marginea apariţiilor editoriale care suscită un grad ridicat de interes public sau chiar polemici. Producătorul emisiunii este Răzvan Bucuroiu.

Selecţia pentru fiecare ediţie se va concentra mai mult pe cărţi de geopolitică şi cu teme sociale, iar gazda va avea câte doi invitaţi alături de care va discuta despre volumul ales, extinzând subiectul tratat în realitatea de zi cu zi. O rubrică separată a emisiunii se va numi Contestatio, în care un al treilea invitat al ediţiei va comenta cartea dintr-un punct de vedere original. De asemenea, va exista şi un concurs pentru care Cristian Tabără va anunţa o temă, iar telespectatorii vor trebui să trimită pe site un eseu pe tema respectivă. Câştigătorii se vor extrage lunar.

"O emisiune aparte merge mai departe, ca la carte. Dacă susţinem că tot românul s-a născut poet, trebuie să şi demonstrăm aceasta, de unde şi micul joc de cuvinte anterior. Mă bucur mult că TVR 1  găzduieşte un format dezvoltat şi îmbunătăţit al unei emisiuni care şi-a găsit un public al ei, care o iubeşte şi o aşteaptă. Astfel, "Ca la Carte" va sluji acestui public, precum şi dorinţei de a susţine dezbaterea de idei pe marginea cărţilor valoroase şi relevante pentru societatea românească a momentului actual. Cred că revigorarea lecturii şi a dezbaterii oneste reprezintă o urgenţă a României, înainte ca mediocrizarea să anuleze orice speranţă", a declarat Cristian Tabără.

×
Subiecte în articol: mass-media