x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Locul I la imagine profesională: Gâdea

Locul I la imagine profesională: Gâdea

de Anca Nicoleanu    |    29 Ian 2010   •   00:00
Locul I la imagine profesională: Gâdea
Sursa foto: Christian Silva/JURNALUL NAŢIONAL

Cătălin Ştefănescu este cel mai elegant jurnalist în dialogul cu invitaţii, iar timbrul cel mai expresiv al vocii îl deţine Emil Hurezeanu. Bretelele lui Marius Tucă sunt accesoriul care şi-a îndeplinit cel mai bine rolul de a crea o marcă personală, iar Mihai Gâdea este jurnalistul tv cu cea mai apreciată imagine profesională, conform unui sondaj de opinie realizat de consultantul de imagine Mihaela Berciu.



31% dintre cei 1.426 de repondenţi (60% femei şi 40% bărbaţi) la sondajul realizat de consultantul de imagine Mihaela Berciu au considerat că Mihai Gâdea este jurnalistul de televiziune a cărui imagine profesională şi personală este impecabilă. De asemenea, bretelele lui Marius Tucă au fost percepute ca fiind accesoriul care şi-a îndeplinit cel mai bine rolul de a crea o marcă personală, chiar dacă purtătorul acestora nu se mai află pe micile ecrane de o bună bucată de vreme. Cătălin Ştefănescu este considerat cel mai elegant jurnalist în ceea ce priveşte dialogul cu invitaţii din platou. Timbrul cel mai expresiv al vocii îl deţine, conform rezultatelor sondajului, Emil Hurezeanu, iar cea mai expresivă gestică îi aparţine lui Mircea Dinescu. Acest prim demers de evaluare online a imaginii profesionale masculine a avut ca subiect evaluarea gradului de apreciere de care se bucură câţiva dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti tv din România.

"Imaginea personală cuprinde trei elemente de bază prin care se poate transmite o imagine pozitivă: aspectul, bunele maniere şi comunicarea verbală şi nonverbală. În ce priveşte aspectul, câştigător este Radu Moraru, a cărui ţinută e foarte corectă, cel mai elegant a fost desemnat Emil Hurezeanu, iar în privinţa eleganţei discursului, Cătălin Ştefănescu e cel ales. Câştigătorul absolut din toate cele trei puncte de vedere este Mihai Gâdea, perceput astfel de cei care au participat la sondaj, ca urmare a imaginii transmise prin intermediul televizorului", a spus Mihaela Berciu, la întâlnirea "Câteva cuvinte despre imagine şi ţinută", desfăşurată la 27 ianuarie, la magazinul Diverta din Bdul Magheru.

GĂDEA O ADMIRĂ PE FIREA
"Câştigătorul absolut" Mihai Gâdea a explicat că în ora pe care a petrecut-o în trafic, de la Antena 1 la magazinul Diverta, a încercat să găsească o explicaţie pentru eleganţa sa. În copilărie, a crescut într-o familie cu două surori mai mari care, exasperate că fratele lor nu avea asortată cămaşa la restul hainelor, îl trimiteau să se schimbe, înainte de a ieşi din casă. "O să le sun acum pe amândouă, pentru că una trăieşte în SUA, cealaltă undeva în Europa, să le spun că n-au avut dreptate. Nu ştiu să găsesc o explicaţie pentru mine. Mă bucur că ceilalţi nominalizaţi sunt persoane ale căror eleganţă şi distincţie sunt apreciate şi de mine, şi de alte persoane. Este lăudabil că există aceste preocupări pentru stil şi eleganţă", a continuat directorul Antenei 2. Rugat să nominalizeze două femei din media pe care le admiră pentru eleganţă şi ţinută profesională, Mihai Gâdea le-a numit pe Gabriela Vrânceanu-Firea, "care pentru mine reprezintă o lecţie de viaţă, iar în ultimele zile am fost profund impresionat de forţa ei", şi pe Andreea Raicu.

Mihaela Berciu e autoarea cărţilor "Ţinuta pentru Succes" şi "Succesul Detaliilor" şi singurul consultant de imagine din România acreditat de Association of Image Consultants International. Acesta este primul sondaj dintr-o serie pe care Mihaela Berciu le va realiza periodic pe site-ul personal.

×
Subiecte în articol: mass-media