x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Marcel Iureş, "În derivă" la HBO

Marcel Iureş, "În derivă" la HBO

20 Mai 2010   •   00:00

HBO Central Europe va produce integral în România un prim serial de ficţiune, în care rolul principal va fi interpretat de Marcel Iureş. Filmările pentru producţia intitulată "În derivă" au început la Bucureşti, serialul dramatic fiind bazat pe un format de succes, apreciat în Israel şi în Statele Unite ale Americii. Scenariul e scris şi filmat în întregime în limba română, iar producţia e asigurată de compania locală Film Factor.

"În derivă" se concentrează pe una dintre caracteristicile societăţii moderne, şedinţa de terapie, văzută prin ochii unui psihiatru de succes a cărui viaţă profesională şi personală riscă să se destrame. Fiecare episod din cele 45 ale serialului se concentrează pe câte o sesiune de terapie - 4 şedinţe individuale între psihiatru şi pacienţii săi, urmate de câte un episod săptămânal axat pe vizita psihiatrului la propriul său terapeut.

"În derivă" este bazat pe serialul israelian Be Tipul, creat de Hagai Levi şi multi-premiat de Academia Israeliană de Televiziune. În 2007, drepturile au fost cumpărate de HBO Statele Unite, care a produs serialul sub numele In Treatment, cu Gabriel Byrne în rolul principal. In Treatment a avut parte de cronici la superlativ şi a primit Globul de Aur pentru Cel mai bun actor în rol principal.

Regia serialului aparţine tinerilor Adrian Sitaru şi Titus Muntean, producători executivi din partea HBO Central Europe fiind Aurelian Nica şi Andrei Creţulescu. Filmările vor dura până în luna august, iar premiera pe HBO România va avea loc în decembrie.

×
Subiecte în articol: mass-media