x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mircea Badea în gura CNA-ului

Mircea Badea în gura CNA-ului

16 Oct 2009   •   00:00

La finalul vizionării unor fragmente din emisiunea lui Mircea Badea, "În gura presei", membrii CNA nu se puteau declara decât nemulţumiţi, în special de limbajul folosit.

"Acolo scrie că e un pamflet. Ăsta e un delir. Pentru aşa ceva te duci la doctor specialist, care încearcă să te trateze (...) Paranoia este aşa de mare, că trece dincolo de cuvintele până la care mai e tratabilă", a spus Dan Grigore, membru al CNA.
El spus că Mircea Badea este "un om conflictual cu toată lumea". "Asta e sociopatie, dacă eşti conflictual cu toată lumea, eşti sociopat (...) Nu putem să ne punem numai problema protecţiei minorilor, ci şi de demnitate umană, socială", a spus Grigore.
El a mai spus că Mircea Badea este "obsedat" de Patapievici, acesta fiind motivul pentru care i se tot adresează în emisiunile sale.

Potrivit Narcisei Iorga, în emisiunea lui Mircea Badea "se depăşeşte orice limită a bunului simţ".
"La ora 23.00 e posibil să faci aşa ceva? E posibil, dar nu e normal (...) Demnitatea umană nu este nu numai a persoanei de care vorbeşte, ci este şi demnitatea mea. Toleranţa noastră faţă de acest tip de limbaj, pentru că îl clasificăm doar la protecţia minorilor şi nu la demnitatea umană a publicului telespectator (...) nu cred că ne face cinste", a atras atenţia Narcisa Iorga.
Ea a spus că această emisiune este "un precedent" pentru altele. "Eu, ca femeie, mă simt jignită de ce aud la emisiune lui Mircea Badea, în special despre mamă", a mai spus Iorga.

Şi Gelu Trandafir a vorbit despre "limbajul nepotrivit" folosit de Mircea Badea, ......
"În aceste emisiuni am avut situaţii de instigare la violenţă. Violenţa de limbaj şi sugerarea unei acţiuni violente caracterizează emisiunea aceasta", a explicat Gelu Trandafir."

În ciuda consensului evident, membri CNA nu au ajuns la o concluzie finală în ceea ce priveşte sancţiunea pe care urmează să o primească Mircea, care, pe blogul său, îşi exprimă speranţa ca va fi amendat.
"La CNA s-a discutat amendarea mea pentru limbajul folosit in emisiune. Nu s-a picat de acord cu privire la sanctiune. Se rediscuta marti. Eu sper sa ma amendeze. Voi avea astfel prilejul sa reactionez in sfarsit. Sculele astea politice nici nu isi imagineaza la ce se expun. 5 000 de oameni au venit la alergat. La protestat cati se vor prezenta? O sa vedem. Vor sa-si motiveze leafa, masina, soferul, secretara ? Nu pe seama mea."

×
Subiecte în articol: mass-media