x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Naşul", încă 10.000 de lei amendă

"Naşul", încă 10.000 de lei amendă

16 Sep 2009   •   00:00

Consiliul Naţional al Audiovizualului a amendat marţi postul B1 TV cu suma de 10.000 de lei, pentru că în emisiunea "Naşul" de la 10 septembrie au fost continuate atacurile la adresa jurnalistului Victor Ciutacu.



Redactorul-şef al Jurnalului Naţional a sesizat încă o dată CNA în legătură cu realizatorul emisiunii "Naşul" de la B1 TV, Radu Moraru, susţinând că acesta a continuat, în emisiunea de joia trecută, "execuţia" sa publică.

"Întrucât execuţia mea publică a continuat pe B1 TV, în ciuda amenzii pe care CNA a dat-o postului respectiv în cursul zilei de ieri (10 septembrie, n.r.), revin cu o nouă sesizare. Deşi detest să abuzez de timpul şi de răbdarea membrilor Consiliului, sunt nevoit să mă adresez, din nou, dumneavoastră. Pentru că sunt adeptul ideii că doar instituţiile abilitate ale statului pot veghea la desfăşurarea decentă şi în limitele legalităţii a vieţii publice", scrie Victor Ciutacu în sesizare.

Potrivit monitorizării CNA, la 10 septembrie, începând cu ora 20:00, postul de televiziune B1 TV a transmis în direct emisiunea "Naşul", realizată şi prezentată de Radu Moraru, care a afirmat în mai multe rânduri despre Victor Ciutacu că "e un ziarist vopsit" şi i-a adus acestuia mai multe acuzaţii.

Emisiunea a fost difuzată joi seara, după ce Consiliul amendase postul B1 TV cu suma de 10.000 de lei pentru că Radu Moraru îi adusese o serie de injurii redactorului-şef al Jurnalului Naţional.

Preşedintele CNA, Răsvan Popescu, a precizat că B1 TV trebuia să îi solicite punctul de vedere şi lui Victor Ciutacu, iar "dacă erau refuzaţi, să anunţe acest lucru pe post". Şi Constantin Duţu a propus ca postul B1 TV să îi acorde dreptul la replică jurnalistului Victor Ciutacu. De asemenea, membrii CNA s-au arătat cel puţin miraţi de faptul că Radu Moraru a catalogat drept "atac poliţienesc" amendarea sa şi, mai mult decât atât, s-a arătat ofensat, tot în emisiune, că membrii Consiliului Naţional al Audoivizualului nu l-au sunat să-l întrebe: "Domnule Moraru, ce probe aveţi?".

Cristina Trepcea a precizat motivul pentru care s-a întârziat votarea amenzii: "Este trist, pentru că cearta dintre cei doi nu este reglementată de noi, pentru că nu ţine de Legea audiovizualului".

După această nouă "rundă", Victor Ciutacu a declarat: "Mă bucur că în România încă mai există instituţii care funcţionează şi că am procedat raţional, semnalând anormalitatea. Bănuiesc că execuţia mea va continua, dar, aşa cum am promis, fiecare atac neprobat la adresa mea va fi urmat de o nouă plângere.  

Regret că doamna Trepcea, fost jurnalist, susţine că e un conflict între mine şi Radu Moraru. Cu respect o anunţ că aşa-zisul conflict e unidirecţional. Victor Ciutacu nu l-a acuzat de nimic pe Radu Moraru şi nici n-are de gând s-o facă, întrucât are probleme mai importante şi subiecte mai ofertante. Victor Ciutacu nu se răfuieşte cu cei care-l denigrează, ci se adresează instituţiilor statului, fie că ele se cheamă CNA sau instanţa de judecată".

×
Subiecte în articol: observator