x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator National Geographic Channel: totul despre vulcanul Eyjafjallajokull

National Geographic Channel: totul despre vulcanul Eyjafjallajokull

04 Mai 2010   •   00:00
National Geographic  Channel: totul despre vulcanul Eyjafjallajokull

Devastatoarea erupţie a vulcanului Eyjafjallajokull din Islanda, petrecută la mijlocul lunii aprilie, a adus haos pe cerul Europei prin oprirea traficului aerian şi blocarea a sute de mii de pasageri în diverse părţi ale lumii.

În vreme ce echipele de jurnalişti monitorizau cu frenezie evoluţia norului de cenuşă şi transmiteau revenirea în ţările de origine ale turiştilor şi călătorilor în interes de afaceri, o echipă de filmare a National Geographic Channel se afla la locul evenimentului, în Islanda, pentru a înregistra evenimentele chiar de la faţa locului, în timpul şi după cele două erupţii, una din 20 martie şi cea de-a doua, mai mare, din 14 aprilie.

Membrii acestei echipe au fost singurii care au relatat povestea chiar de la început. Ei au fost primii care au primit permisiunea de a zbura cu elicopterul până la gheţar, pe vârful vulcanului şi au reuşit să obţină imagini incredibile ale acestuia în timpul erupţiei. Documentarul mai include şi alte aspecte dramatice din jurul evenimentului, precum zborurile de salvare efectuate de Garda de Coastă, mărturii ale martorilor oculari, colectarea de date de către geologi renumiţi în urma studierii lavei şi cenuşii, descifrarea ştiinţei din spatele erupţiei şi impactul global al acesteia, inclusiv paralizarea traficului aerian cu cea mai mare amploare de la evenimentele de la 11 septembrie. Materialul special realizat de ei va fi prezentat în cadrul documentarului „Haos din cenuşă: Vulcanul din Islanda", la data de 9 mai, de la ora 21:00, la National Geographic Channel.

×
Subiecte în articol: mass-media