x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Noul Observator: "Ştiri ca-n viaţă"

Noul Observator: "Ştiri ca-n viaţă"

de Anca Nicoleanu    |    22 Feb 2010   •   00:00
Noul Observator: "Ştiri ca-n viaţă"

De la 22 februarie, la Antena 1, Observatorul de la ora 19:00 se prezintă într-un nou format, cu Alina Petrescu la pupitrul ştirilor, cu Simona Gherghe în postura de prezentatoare a unei rubrici de tip tabloid, cu Daniel Osmanovici la Meteo şi Crina Abrudan la Sport.

Noul concept al Observatorului, dezvoltat împreună cu ITN, companie aflată în topul celor mai importanţi producători de ştiri din lume, se bazează pe construirea unei legături autentice cu publicul, prin abordarea de subiecte cu adevărat importante pentru telespectatori, spun reprezentanţii postului Antena 1.

Alina Petrescu, prezentatoarea noului Observator 19, preia acest post la Antena 1 de la Alessandra Stoicescu şi Lucian Mîndruţă după ce, în prealabil, a realizat emisiunea News Magazine la Antena 3. Alina, care a lucrat şi ca re­por­­ter Euronews la Lyon, în Franţa, va adu­ce o notă personală ştirilor prin stilul ei cald, empatic. "E o nouă etapă profesio­nală, pe care o privesc cu multă seriozitate, cu un pic de circumspecţie, dar mai ales cu enorm entuziasm. Nu e prima oară când fac ştiri, nu e prima oară când apar în prime time. Dar acum devin gaz­da celui mai important program al An­te­nei 1. Devin o sursă de informaţie pentru mai mulţi oameni, foarte diferiţi între ei, dar cu preocupări şi griji similare. Cred că e o mutare strategică pe tabla de şah a vieţii mele", spune Alina Petrescu.

Noua abordare a ştirilor este centrată pe dezvoltarea poveştii din spatele evenimentelor care se întâmplă în România şi pe felul cum ne afectează acestea pe fiecare dintre noi. Şi va fi susţinută de o campanie de marketing dezvoltată în jurul sloganului "Ştiri ca-n viaţă". "Vrem să le oferim oamenilor altceva, să le vorbim despre ei, pe limba lor, dar şi despre ce se întâmplă în lume. Încercăm să le arătăm cum îi afectează orice se întâmplă în ţară sau pe glob. Le vom demonstra că orice ştire se poate referi la un moment sau altul din viaţa lor. Le vom aduce un jurnal care să fie o reprezentare onestă a realităţii în care trăim. Vrem ca, prin noi, telespectatorii să fie siguri că au aflat toa­te lucrurile importante care s-au petrecut pe parcursul zilei în România şi în lume", continuă Alina. "Şi modul de prezentare al ştirilor va fi cu totul nou, dar o schimbare majoră o va suferi structura programului de ştiri. Va fi cu siguranţă o noutate pentru maniera actuală în care se abordează ştirile în televiziunile din Ro­mânia", a ţinut să menţioneze Gheorghe Voicu, redactorul-şef al Observatorului.


OSMANOVICI, ÎN LOCUL ROXANEI IONESCU
Echipa este completată cu reporterii speciali Vasile Marcu, Nadina Câmpean, Gabriela Peşet, Andreea Gheorghe, Elena Crăciun, Petre Nechita şi Valentin Popescu, care vor aduce cele mai importante ştiri şi vor comenta jurnal de jurnal informaţiile relevante pentru telespectatori. Crina Abrudan va prezenta în continuare ştirile din sport, iar la Meteo, Daniel Os­ma­novici, până mai ieri la Realitatea TV, o înlocuieşte pe Roxana Ionescu. "Roxana nu va părăsi Antena 1, ci se va reorienta spre divertisment", ne-au declarat surse din Antena 1. Coincidenţă sau nu, Pro TV a anunţat acum două zile că Andreea Es­ca revine la Ştirile Pro TV la 22 februarie, chiar dacă are în continuare piciorul în ghips, după operaţia chirurgicală la care a fost supusă acum câteva săptămâni.
Cei care au prezentat principalul jurnal de ştiri al Antenei 1 vreme de şapte ani, Sandra Stoicescu şi Lucian Mîndruţă, şi-au luat rămas bun de la telespectatorii Observatorului la 18 februarie, cu promisiunea că nu vor părăsi Antenele. Sandra Stoicescu rămâne la Antena 3, cu emisiunea ei, "Q&A", iar Lucian Mîndruţă va reveni în martie, la Antena 1, cu un talk-show săptămânal.

0-114457-simonagherghe.jpg
ŞTIRI MONDENE CU SIMONA GHERGHE

În noul format al Observatorului, Simona Gherghe va avea o rubrică de tip tabloid în fiecare zi, de luni până vineri, la finalul jurnalului, înainte de Sport şi Meteo, în care va aborda cele mai fierbinţi ştiri mondene. Din această ipostază, Simona promite să fie severă cu toţi aceia care, prin scandaluri fabricate, încearcă să devină celebri. Ea rămâne în continuare la pupitrul principalului Observator de week-end.

×
Subiecte în articol: mass-media