x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Românii, sătui de criză

Românii, sătui de criză

29 Ian 2010   •   00:00

Românii s-au săturat de emisiunile tv pe tema crizei financiare, 46,4% apreciind că televiziunile prezintă în mod exagerat subiectul şi 44,2% spunând că acestea sunt vinovate de înrăutăţirea situaţiei, potrivit unui studiu UPC pe 2009.



În privinţa programelor tv privind criza, 39,3% urmăresc astfel de emisiuni pentru a-i ajuta pe cei care şi-au pierdut locul de muncă, 29,6% spun că nu vor să vadă la tv oameni care îşi pierd locul de muncă şi locuinţa din cauza crizei şi 16,9% consideră că programele tv care arată efectele negative ale crizei asupra populaţiei ar trebui interzise. Aproape jumătate (46,4%) consideră că televiziunile prezintă în mod exagerat criza, 44,2% apreciind că posturile tv sunt de vină pentru înrăutăţirea situaţiei.

Studiul a mai stabilit că nici ministrul de Finanţe şi nici premierul nu au devenit mai credibili prin apariţiile tv, o treime din populaţie considerând că miniştrii au fost cei care au amplificat criza. 48,4% dintre români s-au săturat să vadă la televiziuni subiectul "criza financiară". Telespectatorii din Europa în general s-au săturat de criză la tv şi consideră că reflectarea acesteia pe larg a condus la înrăutăţirea efectelor ei. Sondajul a fost realizat în perioada octombrie-decembrie 2009, pe 10.804 persoane din zece ţări. (M.M.)

×
Subiecte în articol: observator