x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator The New York Times ar putea renunţa la versiunea tipărită

The New York Times ar putea renunţa la versiunea tipărită

09 Sep 2010   •   00:00
The New York Times ar putea renunţa la versiunea tipărită

Arthur Sulzberger Jr., preşedintele The New York Times Company, a declarat că este posibil ca în viitor să renunţe la versiunea print a publicaţiei. The New York Times este cel mai mare ziar local metropolitan din SUA şi, totodată, al treilea cel mai mare cotidian la nivel general, după The Wall Street Journal şi USA Today.



Aflat la o conferinţă de presă la Londra, Arthur Sulzberger Jr. a fost întrebat dacă este adevărat zvonul potrivit căruia The New York Times va renunţa la versiunea print în 2015. Sulzberger a declarat că nu are rost să facă asemenea predicţii şi că tot ceea ce poate spune este că se va renunţa la versiunea print a The New York Times "cândva în viitor".

Veniturile obţinute din versiunea online nu vor putea însă suporta infrastructura şi personalul care se ocupă în prezent de varianta print a publicaţiei.

Specialiştii din domeniu sunt de părere că, dacă The New York Times Company nu apelează la o nouă schemă pentru obţinerea veniturilor din online, va trebui să facă restructurări şi reduceri de costuri.

Totodată, aceştia spun că actuala structură de costuri a publicaţiei nu va putea fi menţinută nici în condiţiile în care se va aplica o politică de succes a taxării conţinuturilor online.

Se estimează că The New York Times are cheltuieli anuale de circa 200 de milioane de dolari şi venituri din online de circa 150 de milioane de dolari, informează businessinsider.com, citat de Mediafax.

The New York Times este un cotidian american fondat la New York în 1851. The New York Times este cel mai mare ziar local metropolitan din SUA şi, totodată, al treilea cel mai mare cotidian la nivel general, după The Wall Street Journal şi USA Today. Publicaţia este deţinută de The New York Times Company, care mai are alte 18 ziare regionale, printre care International Herald Tribune şi The Boston Globe. Preşedintele companiei este Arthur Ochs Sulzberger Jr., a cărui familie controlează ziarul din 1896.

Publisherul cotidianului The New York Times a fost grav afectat de criza economică şi de scăderea veniturilor din publicitate. Anul trecut, compania a vândut postul radio de muzică clasică WQXR din New York, pe care îl deţine de 65 de ani, în cadrul unei tranzacţii în valoare de 45 de milioane de dolari, şi a încercat să vândă şi cotidianul The Boston Globe.

The New York Times este instituţia de ştiri cu cele mai multe premii Pulitzer obţinute de-a lungul timpului - 104, dar şi singurul cotidian care a primit cele mai multe premii la o ediţie Pulitzer, de la crearea acestei distincţii, câştigând în 2002 şapte recompense, în principal pentru relatările despre atentatele din 11 septembrie.

×
Subiecte în articol: mass-media