x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Val de demisii în conducerea Adevărul Holding. Printre demisionari - Răzvan Corneţeanu, Grigore Cartianu şi Laurenţiu Ciocăzanu

Val de demisii în conducerea Adevărul Holding. Printre demisionari - Răzvan Corneţeanu, Grigore Cartianu şi Laurenţiu Ciocăzanu

01 Apr 2010   •   00:00

16 dintre şefii de la Adevărul Holding şi-au prezentat demisiile lui Dinu Patriciu, printre ei Răzvan Corneţeanu - manager general, Grigore Cartianu - redactor-şef la Adevărul, Laurenţiu Ciocăzanu - director editorial şi Hadrian Mateescu -director executiv al trustului.

Alţi demisionari sunt Nicoleta Anton - director financiar, Dana Turlac - director de publicitate, Adrian Dinu - director de publicitate, Ioana Voicu - director al diviziei de carte, Adriana Vlăsceanu - asistent general manager, Robert Shorr şi Augustin Popa - directorii de operaţiuni din Ucraina.

Surse din interiorul trustului au informat că demisiile în bloc au fost generate de reproşul lui Dinu Patriciu adresat lui Răzvan Corneţeanu referitor la faptul că în comunicatul de presă remis marţi de Adevărul Holding, privind decizia Acces Press de a scoate revista Kamikaze de la comercializare, a apărut numele lui Sorin Roşca Stănescu, "prietenul său" (al lui Patriciu, n.r.), "deşi nu e nici primul, nici ultimul comunicat dat de Adevărul Holding la care să aibă ceva de comentat Dinu Patriciu".

De asemenea, în timpul şedinţei, în birou au intrat Dinu Patriciu, Peter Imre, Andrei Ştefan, fiul vitreg al lui Patriciu, şi un avocat, discuţia fiind întreruptă "într-un stil de forţă".

"S-a produs totul pe un fond neaşteptat, tensionat, urât. Dinu Patriciu a venit hotărât să îl suspende pe Corneţeanu. A spus că e mulţumit de rezultatele companiei, că aceasta se dezvoltă şi are nevoie de o nouă conducere. Decizia a fost şocantă şi pentru că nu a fost discutată, ci a apărut pe bloguri şi prin presă", au mai precizat sursele.

"Este adevărat că am demisionat, iar motivul principal a fost faptul că Răzvan Corneţeanu a fost îndepărtat de la conducere. Alături de mine au mai demisionat şi alţi oameni din conducerea ziarului şi a companiei", a corfirmat Grigore Cartianu pentru Evenimentul zilei.

"Mai concret, mă tem ca ziarul va fi folosit în viitor în gherila politică, ceea ce în ultimii doi ani, de când sunt aici, nu s-a întâmplat. Iar Corneţeanu era garantul acestei atitudini şi era omul care îmi asigura mie liniştea să fac ziarul aşa cum cred de cuviinţa. Era garantul independenţei editoriale, iar un redactor-şef are nevoie de un asemenea garant în faţa patronatului, mai ales când patronul este implicat politic. În acest moment nu vad un alt garant", a detaliat explicaţia gestului său Cartianu, într-o declaraţie pentru hotnews.ro.


Laurenţiu Ciocăzanu, director editorial la Adevărul, a declarat că responsabilă de demisia sa este suspendarea abuzivă a lui Răzvan Corneţeanu: "Am demisionat dn cauza suspendării abuzive din funcţie a lui Răzvan Corneţeanu, într-o manieră de forţă şi din cauza unor altor probleme care s-au adunat de-a lungul timpului şi pe care nu le-am spus în public".


Potrivit unor surse din interiorul trustului, Dinu Patriciu urmează să fie prezent în redacţia Adevărul pentru o şedinţă, în care va anunţa numirea lui Peter Imre în funcţia de director general interimar şi va proclama că el este preşedintele holdingului.

×
Subiecte în articol: mass-media