x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ciutacu completează pângerea depusă la CNA, ca urmare a unor noi acuzaţii aduse de Radu Moraru

Ciutacu completează pângerea depusă la CNA, ca urmare a unor noi acuzaţii aduse de Radu Moraru

24 Iun 2010   •   00:00
Ciutacu completează pângerea depusă la CNA, ca urmare a unor noi acuzaţii aduse de Radu Moraru

Victor Ciutacu a trimis, azi, o completare a plângerii depuse joi la Consiliul Naţional al Audiovizualului, după ce în emisiunea "Naşul", difuzată joi seară, Radu Moraru l-a acuzat pe jurnalist de "aranjamente cu Justiţia" şi "de complicitate cu CNA".

"Domnule preşedinte, vă anexez, spre analiză, în completarea sesizării de ieri cu privire la execuţia publică a mea din emisiunea «Naşul», încă o dovadă: scriptul emisiunii din data de 24 iunie 2010, în care, mai nou, sunt acuzat, între altele, de aranjamente cu Justiţia şi chiar de complicitate cu organismul pe care-l prezidaţi (CNA, n.r.). Consider că linşajul mediatic desfăşurat în emisiunea «Naşul» este de natură a-mi afecta imaginea publică şi are repercusiuni asupra reputaţiei mele profesionale", scrie Ciutacu în completarea plângerii adresate CNA.

"Mă întorc imediat cu ce promisesem, pentru că i-am prins şi pe cei de la CNA, cu Ciutacu şi Ciutacu... deci Ciutacu are aşa, un dans cu justiţia, foarte periculos şi are un dans cu CNA-ul, care îl tot amendează pe «Naşul» de câte ori zice Ciutacu, e foarte ciudat. (...) Am revenit, suntem în direct, o să am nevoie de sprijinul tău Găbiţă Vrânceanu Firea pentru că eu l-am întrebat aseară într-o emisiune şi astăzi foarte mulţi au colportat minciuni, deci eu nu l-am acuzat pe Ciutacu de faptul că s-a întâlnit cu fraţii Awdi, eu l-am întrebat ce ştie despre fraţii Awdi, de la Rodipet, pentru că era una din curiozităţile mele. (...) Eu v-am întrebat ce ştiţi, pentru că stimaţi oameni de la CNA, eu nu cu ziaristul Ciutacu am treabă, fiindcă eu nu am treabă cu ziaristul Ciutacu, nici nu-l cunosc, am treabă cu funcţionarul statului Ciutacu, al cărui şef a fost Muşetescu, după aia a fost Codruţ Şereş, Muşetescu dat în cercetare penală de către DNA, Şereş judecat pentru un dosar, nici nu mai vreau să spun, cu trădări, spionaj, iar subalternul lui Ciutacu, aşa cum a spus-o el personal, Dorinel Mucea, a fost şi arestat. Eu consider că un asemenea personaj, funcţionar public, trebuie să depună mărturie publică, să spună oamenilor de ce e mândru de privatizarea SIDEX şi alte privatizări, de ce foarte multe combinate au ajuns la anumiţi oameni şi şi în seara asta dăm dreptul la replică oricând, noi suntem o emisiune deschisă. Şi a doua minciună pe care o face... ăsta e dansul cu CNA-ul, CNA-ul de câte ori am pus aceste întrebări, ne-a amendat pe noi. El răspunzând CNA-ului la întrebări care nu i-au fost adresate de către mine şi răspunzând la acuzaţii pe care eu nu i le-am adus. Instanţa confirmă aceste lucruri. Şi aici e punct cu CNA", spune Radu Moraru în emisiunea "Naşul" de joi seară.

"Zice că i-am stricat eu imaginea şi tot ne pârăşte la CNA şi umblă cu fofârlica prin justiţia asta. Nu merge, domnule Ciutacu, s-a terminat de mult perioada aia. Sper că nu te simţi decimat în fiinţa umană, dar nu mai merge cu şmecherii de genul ăsta. Şi terminaţi cu minciunile şi m-am săturat de tine Ciutacule, lasă-ne în pace, lasă CNA-ul să îşi facă treaba, lasă justiţia să-şi facă treaba, gata!", a mai spus Moraru.

Jurnalistul Victor Ciutacu a sesizat, joi, Consiliul Naţional al Audiovizualului cu privire la emisiunea "Naşul", difuzată miercuri de B1 TV, în care Radu Moraru a insinuat că ar avea legături du fraţii Mehdi şi Hassan Awdi, cercetaţi pentru infracţiuni economice în privatizarea Rodipet.

În 14 octombrie 2009, Victor Ciutacu a dat în judecată societatea News Television SRL, care deţine B1 TV, şi pe Radu Moraru, realizatorul emisiunii "Naşul" de la postul TV, cerând daune morale de 100.000 de lei, pentru afirmaţiile "mincinoase" la adresa sa făcute în mai multe ediţii ale respectivului program.

În septembrie 2009, B1 TV a fost amendat în două rânduri, cu câte 10.000 de lei, din cauza acuzaţiilor lui Moraru la adresa lui Ciutacu.

×
Subiecte în articol: mass-media