x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ANM: Nu vom avea o iarnă grea

ANM: Nu vom avea o iarnă grea

10 Noi 2010   •   00:00
ANM: Nu vom avea o iarnă grea

Actualele prognoze meteo indică faptul că România nu va avea o iarnă grea, a declarat astăzi directorul general al ANM, Ion Sandu. "Pot fi perioade în cursul lunilor decembrie, ianuarie sau februarie cu temperaturi scăzute, însă prognozele actuale nu indică faptul că vom avea o iarnă grea", a precizat Sandu.

Potrivit acestuia, în luna noiembrie temperaturile medii vor oscila între 2 şi minus 2 grade, în decembrie valoare climatologică normală va fi de minus 0,6 grade şi în ianuarie de minus 3,1 grade.

"Vreau să precizez că, fiind vorba de prognoză pe termen lung, nu este exclus ca într-o perioadă de mai multe zile să existe şi temperaturi de minus 35 de grade. Noi nu spunem că nu va fi viscol sau zile cu temperaturi de minus 30 de grade. Ştim doar că prognozele pe care le avem la ora actuală conţin informaţii prin care să nu speriem lumea", a spus directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, citat de Agerpres.

"Temperaturile din această perioadă depăşesc normele climatologice normale, însă trebuie precizat că, statistic, în România au existat foarte mulţi ani în care s-au înregistrat 20 de grade", a mai declarat Sandu.



Pentru următoarele două zile, în Bucureşti mercurul din termometre va scădea uşor, însă vremea se va menţine caldă pentru această perioadă.


Joi, 11 noiembrie, temperaturile maxime se vor încadra între 13 şi 23 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 şi 12 grade, uşor mai ridicate pe litoral.

Vineri, 12 noiembrie, meteorologii anunţă maxime de până la 21 de grade şi minime cuprinse, în general, între 3 şi 11 grade.

Vremea se menţine frumoasă în următoarele două zile şi în Capitală, unde joi vor fi maxim 21 de grade şi minim 11, iar vineri temperatura maximă va fi de 19-20 de grade, iar cea minimă de 7-8 grade Celsius.

Pentru informaţii complete despre avertizări şi starea vremii, accesaţi site-ul meteoplus.ro.

×
Subiecte în articol: meteo