x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Coliva Catering

Coliva Catering

de Costin Anghel    |    18 Feb 2010   •   00:00
Coliva Catering
Sursa foto: Jurnalul foto/

www. Coliva e pe net. Ai nevoie de-un parastas, de-o colivă digitală? miscarearezistenta.jpgDe-un rendez-vous cu lumânări la biserică tocmai când preotul îi dă dezlegare la groapă mortului? Eşti doar la un click distanţă!

Marele sat mondial a tăbărât până şi peste milenara colivă. A urcat-o târâş-grăpiş pe web. Aşa am dat peste colivacatering.ro. O pagină web cu o construcţie simplă, câteva fotografii, un motto de tot interesul şi o ofertă pentru toate buzunarele de pomeni şi colive. Câteva telefoane şi mailuri şi avem o mărturie inedită!

"Ce înseamnă moartea? Nimic mai mult decât o clipă. Trăieşte clipa şi atunci când nu mai eşti să te bucuri de ea!". Reprezentantul firmei traduce aceste cuvinte printr-un îndemn la optimism, la depăşirea temerilor. "Deoarece moartea este un proces natural şi, din păcate, obligatoriu. Este important să trăim drept şi frumos, astfel încât trecerea noastră efemeră să însemne ceva." Cum s-ar spune, de pomană sigur se bucură şi mortul. Dar dacă nu-i chiar pe gustul lui?

Creierul afacerii este o doamnă. Cum de a ajuns dânsa centrul unui univers din colive? "Competenţele sale sunt atât de natură profesională, cât şi umană, prin prisma faptului că de-a lungul vieţii a trăit evenimentele importante din viaţa unei persoane în mai multe culturi: ortodoxă, hindusă, budistă etc. Acest lucru îi permite să judece la rece şi să discearnă ceea ce este esenţial, ceea ce este uman şi ceea ce este drept a fi făcut atunci când raţiunea este împinsă în unghere de durere şi suferinţă", mi-a răspuns reprezentantul firmei.

Prin extensie, întregul colectiv al societăţii, potrivit aceluiaşi om, este
vertical şi raţional în momentele grele, când pe masă îţi şade decedatul odihnindu-se el aşa... veşnic.

POMANĂ LA PACHET
"Se spune că soarele şi moartea nu pot fi privite în faţă. Credinţa că sufletul unei fiinţe umane supravieţuieşte morţii este atât de generală încât există tentaţia de a spune că este universală. Trăim cu toţii într-o ţară în care biserica şi tradiţiile sunt încă păstrate în sufletul oamenilor. Din păcate, secolul vitezei îşi pune amprenta şi în locurile unde ar trebui mai puţin: cinstirea celor care nu mai sunt printre noi.

Aici intervenim noi. Avem o abordare pozitivă asupra unui domeniu văzut cel mai adesea ca negru şi sinistru. Ne adaptăm mersului lumii şi recunoaştem valoarea internetului. Încercăm să fim doctori de suflete. Mergem pe mesaje pozitive, culori pozitive, totul focalizat astfel încât clientul nostru să beneficieze de cât mai multă compasiune. El trebuie să se focalizeze asupra celui care nu mai este printre noi, nu asupra pregătirilor pentru ultimul drum." Gândirea celor cu coliva în regim de catering se pare că este din ce în ce mai răspândită. Gata cu ceaunul cu arpacaş! Gata cu căutarea bomboanelor cip-cip! Să ne concentrăm pe bocit, pe vegheat mortul sau, de ce nu?, pe împărţirea averii... Şi, oricum, cine mai ştie toate datinile şi tot ce este necesar?

www... şi... parastasu-i gata pe online! Şi unde mai pui că primeşti şi asigurări că totul o să fie perfect! Aşa ceva... nici când era mortul viu n-a avut parte! Or să-l invidieze toţi în Luntrea sufletelor!




"Câţi credeţi că mai ştiu sau au timp să facă colivă, să facă pachete? Câţi credeţi că ştiu când îţi trebuie vase, haine, când este voie sau nu să faci parastas? Noi pur şi simplu uşurăm suferinţa oamenilor. Luăm asupra noastră tot efortul care l-ar depune ei, dar nu suntem implicaţi direct şi atunci le putem asigura un parastas perfect sau, dacă vor, doar o colivă care să facă cinste celor duşi. Oferim mai mult decât servicii, oferim un mijloc prin care tradiţiile noastre se păstrează."

MORTU-I MORT, DAR VIAŢA COSTĂ!
Cam câtă treabă să aibă o firmă de catering pentru pomeni? "Moartea, din păcate, nu îşi ia vacanţă, ceea ce înseamnă că avem treabă tot anul."

Viziunea celor de la colivacatering.ro nu te poate lăsa rece. Mai ales când îţi spun, asemeni unor lucrători la atelierul de pene al Raiului, că "poate că este o deformare profesională, dar ne dorim ca toată lumea să fie fericită. Astfel, coliva este făcută după tradiţia veche românească, însă, în ceea ce priveşte ingredientele, dorim să mulţumim şi defunctul. Putem adăuga orice aromă i-a plăcut acestuia în timpul trecerii lui prin această lume". Papilele gustative ale odihnitului din coşciug se vor bucura degrabă cu o aromă de ciocolată... la fel de bună ca aia de a mâncat-o el în timpul vieţii până a murit de inimă pe fond de obezitate! Ce i-a plăcut în viaţă, aia să-i dăm şi-n moarte!

Credeţi că nu-i bună treaba? I-auziţi! "Pentru modul nostru de abordare, clienţii se întorc de-a lungul şirului de pomeniri pentru defunct."

Dureroasă-i moartea, dar nici nota de plată de obicei nu-i prea veselă. Dar... pentru morţi tot ce se cade! "În ceea ce priveşte preţurile, nu credem că Luntraşul sau Sfântul Ilie face reduceri... Toţi avem aceleaşi nevoi în aceste momente. Cât despre lucratul pe gratis nu poate fi vorba. Avem grijă ca toţi clienţii să fie serviţi în mod echitabil şi preţurile sunt conform cu fiecare comandă. Nu ne putem permite să facem discriminări. Moartea nu ţine cont nici de criză, nici de rang. Aşa cum ne naştem, aşa ne prăpădim..."

Câţi bani ies din parastase? Dar din colive? Dar din pachetele de înmormântare, după datină?
"În ceea ce priveşte cifra de afaceri, suntem prea tineri încă să fie vorba de aşa ceva. În business-ul acesta, umorul negru este foarte bun, pentru că te ajută să treci peste momentele grele fără să adaugi alte poveri la suferinţa clientului", răspunde acelaşi reprezentant al firmei de pomeni.
Ca de încheiere, pentru anul 2010, oamenii vor ponta colive după cerere... "Cifra de afaceri pentu 2010? Cât va vrea Dumnezeu..." Aşa parteneri de afaceri... să tot ai!

"Câţi credeţi că mai ştiu sau au timp să facă colivă, să facă pachete? Câţi credeţi că ştiu când îţi trebuie vase, haine, când este voie sau nu să faci parastas? Noi pur şi simplu uşurăm suferinţa oamenilor"

×