x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul geo7geo7 – Cel mai scump amant

geo7geo7 – Cel mai scump amant

de Dorian Cobuz    |    Dana Cobuz    |    05 Mar 2010   •   00:00
geo7geo7 – Cel mai scump amant
miscarearezistenta.jpgZeci de femei aflate în căutarea unui partener au fost agăţate de George Iscru de pe site-urile de anunţuri matrimoniale. Ele au sfârşit împrumutându-l pe acesta, fiecare, cu sume de ordinul miilor de euro. Cele mai multe au semnat chitanţe de mână prin care George se angaja să le restituie banii, dar femeile s-au ales numai cu promisiunile. "Afacerile" făcute de Iscru cu Laura Gîtlan au fost apogeul unui escroc obişnuit cu împrumuturile pe seama femeilor pescuite de pe internet.


MATRIMONIALELE, INSECTARUL CU VICTIME

Până să ajungă la relaţii de genul Rozemarie Gudrun Olănescu (consilier personal al secretarului de stat Răzvan Murgeanu) şi la negocierea pe terasele de pe litoral a licitaţiilor de la vreo primărie de sector din Bucureşti, pe George Iscru l-a făcut celebru un anunţ publicat pe forumul neogen.ro de una dintre utilizatoare, "pantera_roz".

Se întâmpla în 2007. Autoarea anunţului voia să atragă atenţia celorlalte femei de pe site-ul respectiv să se ferească de George Iscru. Pantera_roz, Oana pe numele ei, a fost păcălită de Iscru să-l împrumute cu doar 10 milioane de lei vechi. Banii i-ar fi trebuit pentru a completa garanţia depusă pentru a participa la o licitaţie organizată de Televiziunea Română. După ce i-a luat banii, George nu i-a mai dat nici un semn femeii. "Se dă drept psiholog, om de afaceri, lucrător în domeniul media... etc. şi apoi se bagă pe sub pielea ta până scoate nişte bani şi dă bir cu fugiţii. E din Alexandria, dar îşi face veacul prin Bucureşti. Deţine carte de vizită falsă: International Group..."

Femeia a publicat şi telefoanele la care răspundea escrocul, dar şi mailul folosit de acesta. Iscru se prezintă pe diversele site-uri ba George Dumitrescu, ba Mihai Rădulescu şi foloseşte identităţile "geo7geo7" sau "mihaill". Ca adresă electronică de contact lasă mailurile "geo7geo7@yahoo.com" sau "george65_g@yahoo.com". Numerele de telefon la care poate fi contactat? Nenumărate! Iscru foloseşte cartele pre-pay pe care le dezactivează imediat ce a dat o lovitură. Tot pentru a-şi face pierdute urmele, escrocul îşi dezactivează periodic conturile de pe site-urile prin care face victime, dar imediat ce se limpezesc apele, redevine activ.


PANTERA PĂCĂLITĂ DE "ISCROC"
În doar două zile după ce i-a dat banii, pantera_roz s-a lămurit că are de-a face cu un escroc. "Am mers la sediul aşa-zisei lui firme, care de fapt, nici nu există. Nici adresa nu era OK, neexistând niciodată în Bucureşti Strada Dorobanţi, ăla e bulevard şi aşa a fost mereu. La numărul scris pe cartea lui de vizită e o clădire, un complex de lux, în care îşi au sediul tot felul de firme, dar în nici un caz prostia aia scrisă de el, unde se mai şi dădea director general.

Apoi, orice firmă îşi trece pe cartea de vizită şi un număr de telefon fix. Ăsta era un alt indiciu care trebuia să-mi pună un semn de întrebare", scrie Pantera_roz. Oana l-a căutat pe Iscru şi la TVR, unde fireşte că nimeni nu auzise de el vreodată. Şi-a luat adio de la cele 10 milioane de lei, dar nu înainte de a avea grijă să pună anunţuri de avertizare pe site-urile de profil.
Cu toate acestea, în cei doi ani care s-au scurs de la avertismentele făcute publice de Oana, zeci de alte femei au "muşcat" aceeaşi momeală întinsă de George Iscru.


ÎNCREDERE CUMPĂRATĂ CU UN BUCHET DE FLORI
Maria este medic, trecută de 40 de ani, divorţată şi are un copil. Anul trecut a răspuns unui mesaj privat trimis de utilizatorul "geo7geo7" în căsuţa poştală de pe neogen.ro. "Psiholog, 42 de ani, în căutare de inedit şi armonie, pentru mine ai devenit deja interesantă, aştept un mesaj de la tine sau poate un număr de telefon unde te pot suna să putem vorbi mai mult!" Ce nu ştia Maria este că acest mesaj era unul standard, trimis de George Iscru către sute şi sute de femei, pe diverse site-uri de acest fel.

I-a răspuns şi au început să vorbească la telefon. Iscru suna mereu înapoi, ca un gentleman. "Vorbeam tot felul de nimicuri, de la copii până la politică. Ţinea minte tot ce spuneam, avea o memorie fantastică", ne-a spus Maria. În scurt timp s-au şi întâlnit în barul de zi de la Intercontinental. "Se purta ca un om de afaceri foarte important, vorbea, chiar neglijându-mă uşor, cu alţi doi bărbaţi despre diverse business-uri.

Apoi mi-a precizat că preferă să se întâlnească cu partenerii lui de afaceri în locuri scumpe, ca să nu-şi ia ţepe. Şi că eu sunt prietena lui de încredere, confidenta lui." Iscru i s-a lăudat că are relaţii peste tot ­ Guvern, televiziune, primării ­, că a făcut Festivalul de la Amara. Bla-bla! Aşa rezumă Maria astăzi toată vorbăria lui George. Care atunci însă i-a luat ochii.

Proaspăt divorţată, femeia rămăsese împreună cu copilul într-o garsonieră confort II. I-a povestit acest amănunt lui Iscru. Care s-a oferit foarte repede să o ajute să cumpere la preţ modic (12.000 euro) un apartament cu două camere în Sectorul 1 al Capitalei. Femeia a fost dusă la Primăria Sectorului 1, unde a completat o cerere pentru o locuinţă a cărei adresă a fost indicată de George Iscru.

Un asemenea chilipir a încântat-o pe Maria, care nu s-a codit să-i pună în mână escrocului 1.000 euro, ceruţi de acesta pentru "ungerea rotiţelor din Primăria Capitalei". Acesta i-a mai cerut şi 2.000 lei "pentru cadastru". Apoi a aplicat schema câştigării încrederii: a luat o sumă mică împrumut şi a returnat-o în scurt timp, însoţind-o cu flori şi ciocolată. După care a pretins că are nevoie urgent, ca să nu piardă o achiziţie de grâu, de 15.000 lei. Aflase între timp că femeia are puşi deoparte nişte bani. Maria i-a dat suma pe o chitanţă de mână întocmită şi semnată de George Iscru. Şi cu hârtia a rămas. La fel ca toate femeile care s-au încrezut în vorbele lui "geo7geo7".


PSIHOLOG CU ŞCOALA VIEŢII
Doamne precum Maria ­ în jur de 40 de ani, cu copii, preferabil fără soţ, "bune la suflet" ­ au fost şi sunt victimele ideale ale escrocului originar din Alexandria. La fiecare în parte, George Iscru a identificat şi exploatat punctul slab, fie că acesta se chema nevoia de independenţă financiară, lipsa unei case, instabilitatea emoţională, dorinţa de a intra în afaceri, nevoia unui partener sexual etc. În plus, a "lucrat" la câştigarea încrederii lor prezentându-le pe fiul lui, Robert, ori pe prietenul lui foarte bun, Marius Lişu, şi invitându-le la birou sau în restaurante unde le făcea cunoştinţă cu diverşi "oameni de afaceri".

Reporterii Jurnalului Naţional au aflat de existenţa a două femei care s-au creditat pentru a-l ajuta pe Iscru cu sumele solicitate de acesta. Au rămas cu ratele la bănci şi cu repetate promisiuni trimise de geo7geo7 pe e-mail sau telefonic că "situaţia se va rezolva". Pe altă victimă, George a încurajat-o să divorţeze promiţându-i că o va ajuta să intre în afaceri. În acest timp i-a luat 10.000 euro, pe chitanţa de mână încheiată cu aceasta obligându-se să-i plătească înapoi 1,5 miliarde de lei vechi. Iscru ştia că acel înscris nu va fi recunoscut de un judecător, dar manevra îi câştiga încrederea victimei.

De altfel, toată această şarlatanie cu chitanţele de mână, cu sau fără martori, se bazează pe cultura judiciară câştigată de Iscru în penitenciar: datoria odată recunoscută atrage o răspundere penală mult mai mică. În plus, complicaţiile amoroase ale relaţiei escrocului cu victima sa desfiinţează eventuala acuzaţie de înşelăciune, care se tranformă într-un simplu "abuz de încredere". George Iscru a mers chiar până la a le ameninţa pe victimele mai slabe de înger că face publice detaliile intime din viaţa lor. Una dintre femei ne-a povestit că, deşi Iscru nu-i mai dăduse nici un semn o lungă perioadă de timp, în ianuarie 2010 a sunat-o o zi întreagă din zece în zece minute pentru a-i cere să-i alimenteze cardul cu 200 lei. La refuzul ei, a ameninţat-o că îi distruge căsnicia. Ca să nu afle soţul, femeia a cedat.


PROFESOR ÎN ARTA SEXULUI
O categorie aparte a femeilor de pe lunga listă a lui Iscru este aceea a domnişoarelor pe care le culege pentru propria lui satisfacţie. Că doar bărbat de succes e! Pe cele mai multe le-a abordat cu promisiuni de angajare şi, după ce treceau prin patul lui, le căra după el la diverse întâlniri cu oameni de afaceri reali, cărora voia să le înmoaie vigilenţa. Pe unele le-a dus chiar la Monaco sau la Barcelona, iar preferatele lui erau asaltate cu cadouri şi bani de buzunar.

Pe Elena (23 de ani) a abordat-o pe o terasă din Bucureşti. I-a trimis cartea de vizită prin chelner şi i-a fost suficient un singur apel pentru a-şi intra în rol. I-a promis că o face vedetă de televiziune, că o angajează în firma lui de showbiz etc. Apoi şi-a devoalat intenţiile. "Zicea că o să mă facă să învăţ arta sexului ca să-i înnebunesc pe toţi bărbaţii bogaţi de care are el nevoie. Avea planuri cu Monte Carlo. «Acolo sunt miliardarii», îmi spunea", povesteşte Elena.


ESCROCHERIA MERGE MAI DEPARTE
Trist, dar adevărat! George Iscru se află în libertate şi continuă să escrocheze femei. Chiar în momentul în care citiţi acest articol este foarte posibil ca "geo7geo7" să îndruge verzi şi uscate la telefon vreunei femei sensibile, care e gata să ajute un "prieten drag, prosper om de afaceri, uşor afectat de criză şi de insolvenţa firmelor debitoare".

Reporterul Jurnalului Naţional şi-a creat un profil asemănător celor căutate de Iscru. În doar câteva zile a purtat numeroase conversaţii telefonice şi a ascultat aceeaşi placă a expertului în afaceri, cu pile unde nici cu gândul nu gândeşti şi relaţii sus-puse. "Te pot ajuta cu tot ce îţi imaginezi tu că pot să te ajut. Cunosc oameni peste tot, în primării, Guvern, oriunde vrei tu. Dacă nu te ajut eu personal, te ajută oamenii mei." George aşteaptă şi acum un telefon de confirmare a întâlnirii la cafea cu posibila sa nouă victimă...

×
Subiecte în articol: mişcarea de rezistenţă