x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Motive - De ce nu-mi place că sunt român

Motive - De ce nu-mi place că sunt român

12 Mar 2010   •   00:00
Motive - De ce nu-mi place că sunt român
Sursa foto: /Jurnalul Naţional

Jurnalul Naţional a început un nou capitol al Mişcării de Rezistenţă. Vom publica mesaje venite din partea dumnea­voastră, a cititorilor, dar şi a personalităţilor care au aderat la această mişcare. Părerea fiecăruia contează. Prin urmare, aşteptăm opinii, soluţii şi comentarii pertinente pe miscareaderezistenta@jurnalul.ro. sau pe adresa redacţiei: Piaţa Presei Libere nr. 1, Sector 1, corp D, etaj VIII.



miscarearezistenta.jpg1.Pentru că ne urâm între noi. Ardeleni vs bucureşteni, olteni vs mol­doveni, posesori de Logan vs posesori de BMW, admiratori ai lui Mircea Badea vs critici ai lui Mircea Badea, dinamovişti vs stelişti, corporatişti vs antreprenori, cumpărători vs dezvoltatori imobiliari etc. etc....

2. Pentru că suntem "Gică Contra" din naştere. Orice iniţiativă în mintea noastră este sortită eşecului. "Cum, afacere în agricultură? Nu ai nici o şansă. Să vinzi cartofi în piaţă, nuuuu! Să deschizi un chioşc, nuuu, te mănâncă mafia locală, îţi sparg ăştia magazinul, vine banca şi îţi ia casa." Nici nu vedem că alţii reuşesc în jurul nostru... "Eh, ăştia au pile."

3. Pentru că, indiferent cât de scurt este drumul de parcurs sau cât de aglomerat este traficul, noi ne urcăm în maşină... "ca să ajung mai repede".

4. Pentru că nu ne bucurăm de viaţă. Suntem mici roboţei doborâţi de grija zilei de mâine.

5. Pentru că vecinii mai vechi din bloc se consideră proprietari ai locurilor de parcare publice din faţa blocului...

6. Pentru că ridicăm 100 de biserici şi două şcoli.

7. Pentru că ne înfofolim copiii cu două tricouri şi trei pulovere chiar dacă sunt 20 de grade afară.

8. Pentru că suntem săraci din cauza prostiei şi nu ne dăm seama. Nu am văzut în viaţa mea un om deştept şi muncitor care să fie şi sărac.

9. Pentru că suntem egoişti: investim tot ce avem în propriile locuinţe, însă nu vrem să dăm nici un ban pentru reparaţia blocului în care trăim, pentru parcuri, pentru curăţenie publică, pentru multe altele...

10. Pentru că l-am ales de trei ori pe Iliescu şi de două ori pe Băsescu.

11. Pentru că, deşi avem o mulţime de femei frumoase, suntem o naţie de "frustraţi".

12. Pentru "Guţă, Salam, Minune...".

13. Pentru cozile de la loto de Crăciun şi înainte de alegeri.

14. Pentru că nu suntem capabili să ne adaptăm la noile tehnologii. Părinţii şi copiii lor nu prea au ce discuta şi pentru că părinţii nu sunt capabili să pornească un mp3 player sau să intre pe yahoo.

15. Pentru că la nuntă invităm toţi cunoscuţii şi necunoscuţii, "ca să ieşim bine".

16. Pentru că McDonald's este un succes în România.

17. Pentru că românii peste 40 de ani care mai fac ocazional un sport sunt atât de rari, încât întorci capul după ei prin parcuri.

18. Pentru că burta la bărbat este "sexy".  

19. Pentru că pădurile noastre după 1 Mai arată ca o groapă menajeră.

20. Pentru că nu facem nimic dacă nu suntem plătiţi.

21. Pentru că nu înţelegem termenul "solidaritate socială" - mulţi dintre noi consideră că banii pe care îi dau la fondul de pensii sunt un fel de "depozit bancar" pentru bătrâneţe. Nicidecum că acesta este ajutorul nostru pentru bătrânii şi bolnavii care nu mai pot munci.

22. Pentru că facem rate la bancă pentru plasmă şi maşină de spălat vase fără să ne pese de comisioane şi dobânzi, apoi dăm vina pe bănci că ne jefuiesc.

23. Pentru OTV.

24. Pentru că suntem invidioşi. Pe colegul care a fost promovat, pe vecinul care şi-a pus termopan, pe fratele care şi-a făcut vilă şi pe colega care arată mai bine. Nu ne întrebăm ce au făcut ei ca să ajungă acolo (muncă, sport, învăţătură, efort etc). Nuu, e mai simplu să găsim explicaţii de genul "şi-o trage cu şeful, fură, are noroc...".

25. Pentru mileul şi peştele de pe televizor.

26. Pentru că, deşi turcii ne-au cotropit sute de ani, noi la şcoală învăţăm despre cele câteva victorii pe care le-am avut împotriva lor. De parcă "Istoria" trebuie să fie motiv de mândrie, nu ştiinţă de studiu.

27. Pentru că din şcoală ieşi aşa cum ai intrat.

28. Pentru că aruncăm mizeria din maşină pe geam.

29. Pentru că mergem la Mall fără să intenţionăm să cumpărăm ceva.

30. Pentru că donatorii de sânge sunt muritorii de foame care au nevoie de bonuri de masă.
Mitru Gabriela

Răspunderea pentru opiniile exprimate în această pagină aparţine exclusiv autorilor.
NU PUTEM STA DEGEABA
Sunt student în anul III la Universitatea Na­ţi­onală de Artă Teatrală şi Cinematografică, secţia Regie film. Am observat această campanie. Mă bucur să vă văd implicat, domnule Tucă. Sper din tot sufletul ca această "mişcare de rezistenţă" să fie remarcată şi înţeleasă aşa cum trebuie. Nu pot spune că îmi reprezint în totalitate generaţia. Având în vedere că o mare parte din ea poate fi asociată cu băieţii de Dorobanţi şi "fetiţele de pe centură", vreau să cred că reprezint acea mica parte care încă mai există şi care îşi doreşte să îşi ducă traiul umil într-o societate normală. Într-o societate care, sperăm noi, îşi va recăpăta valorile. Nouă ne-ar fi foarte greu să luăm măsuri îm­po­triva lucrurilor despre care vorbiţi şi dvs., dar cu ajutorul acestei campanii sperăm să putem aduce un mic sprijin, având spatele asigurat. Nu ştiu cum am putea ajuta, dar nu putem sta degeaba. Ne-am săturat să fim observatori. Poate cine ştie... uşor, uşor lucrurile se vor schimba. Aşa că vă rog pe dvs, fiind implicat în această iniţiativă, şi în cazul în care doriţi şi aveţi timp, să aflaţi dacă putem ajuta cu ceva. Putem organiza evenimente (teatru, film, literatură etc.) - parte din Mişcarea de Rezistenţă. Putem promova campania în mediul nostru, dar şi în alte medii.
Vladimir Dembinski


O ÎNTREBARE
Dragi concetăţeni, nu sunteţi de acord că ar trebui să nu ne mai plătim dările? Oricum banii strânşi de la noi se fură prin diverse metode, iar cei care trebuie să cârpească bugetul suntem tot noi: impozite mai mari, coplată la sănătate, roviniete plătite degeaba, impozite locale mărite, şi degeaba. Văd că şi cei de la BERD au tras concluzia, deşi sunt departe: banii împrumutaţi de la FMI şi BERD au avut un efect neglijabil asupra economiei, adică au fost "sifonaţi". Şi dacă tot îi fură, de ce să plătim tot noi, amărâţii? Ar trebui să facem ce fac grecii, proteste zilnice tot mai extinse, până se schimbă în bi­ne şi pentru noi. Şi încă o chestie, faceţi ceva să nu mai aud de aşa-zişii independenţi din Parlament, în fond nişte trădători şi fripturişti (să vedeţi în viitorul apropiat ce funcţii vor obţine, iar urmarea, alţi bani deturnaţi de la buget pentru aceste ciori vopsite azi în portocaliu, iar mâine-poimâine în alte culori ce vor fi la "modă").
Pirpiliu Şmecher



AM FOST CORUPŢI!
Somnul naţiunii a dus la raderea de pe faţa pământului românesc a fabricilor, uzi­ne­lor, combinatelor şi-n locul acestora au apă­rut mall-urile! A dus la raderea agriculturii şi au apărut mărăcinii, a dus la ra­de­rea pădurilor şi au apărut deşerturile! Dar cum majorităţii românilor nu-i plac mun­ca, ordinea şi disciplina, iar somnul este una din activităţile plăcute şi utile... când se vor trezi, se vor trezi într-o ţară străină, în fosta lor ţară! Românii, într-adevăr, duc o luptă de rezistenţă, dar o duc cu ei înşişi, de ce? Pentru că au fost corupţi, cu ce credeţi? Cu propria avere şi muncă-salarii compensatorii, pensii primite mai devreme şi mi­ze­re promisiuni deşarte ca să-i orbească, să nu mai vadă fărădelegile unor parveniţi sub masca aşa-zisului capitalism de... cu­me­trie, năşie, fraţie.... a se vedea cazul Băsescu!!!  Treziţi-vă, români, că o să vă fie somnul dulce-amar şi viaţa mătrăgună!!!
Mişu

Răspunderea pentru opiniile exprimate în această pagină aparţine exclusiv autorilor.

×
Subiecte în articol: mişcarea de rezistenţă