x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Pentru absolvenţii de facultate, cele mai puţine joburi

Pentru absolvenţii de facultate, cele mai puţine joburi

de Diana Scarlat    |    27 Sep 2010   •   00:00

Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti (AMOFM) a organizat vineri, 24 septembrie, ediţia a XIV-a a Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi, la Palatul Copiilor din  Bucureşti.

"Pe durata desfăşurării bursei, aproximativ 3.000 de persoane, din care peste 2.900 absolvenţi şi tineri, au venit să-şi caute un loc de muncă. În urma acestei întâlniri, peste 2.300 de persoane au depus CV-uri la diverse firme, urmând a fi contactate pentru susţinerea interviului sau a probei de lucru în vederea ocupării unui loc de muncă", anunţă AMOFM într-un comunicat de presă. Rezultatele Bursei vor fi monitorizate pe parcursul a 30 de zile, urmând ca AMOFM Bucureşti să comunice numărul tinerilor care şi-au găsit job la acest târg de toamnă.

Reprezentanţii AMOFM au contactat peste 10.500 de angajatori care îşi desfăşoară activitatea în Capitală, dintre care au răspuns 185 de firme, venind cu o ofertă de 3.402 locuri de muncă. Numai 13% din joburile oferite au fost pentru absolvenţii cu studii superioare, dintre care foarte multe fiind de consilier financiar-bancar, consilier vânzări asigurări, consultant fiscal, farmacist, medic, kinetoterapeut, biochimist sau programator. Cele mai multe locuri de muncă rămân în continuare pentru candidaţii cu studii liceale sau pentru muncitori calificaţi. 43% din joburile oferite la bursă au fost pentru studii liceale, ca agent vânzări, casier, intermediar în activitatea financiară şi comercială, gestionar depozit, lucrător comercial, operator reţele de telecomunicaţii, casier sau asistent medical. 35% au fost pentru muncitori calificaţi (electrician, sudor, macaragiu, frezor, lăcătuş mecanic, instalator, confecţioner-asamblor articole din textile, şofer, mecanic auto, ospătar sau patiser), iar 9% au fost pentru muncitori necalificaţi (ambalator manual, curier, îngrijitor clădiri, manipulant mărfuri, paznic, personal de întreţinere şi curăţenie, distribuitor presă, încărcător-descărcător).

×
Subiecte în articol: munca