x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica AC/DC şi Clapton vin pentru Marcel Avram

AC/DC şi Clapton vin pentru Marcel Avram

de Alex Revenco    |    17 Dec 2009   •   00:00
AC/DC şi Clapton vin pentru Marcel Avram

Se ştie că, de-a lungul anilor, mai mulţi organizatori de concerte de la noi au încercat să-i "aducă" la Bucureşti atât pe marele chitarist, cât şi pe legendarii rockeri, dar de fiecare dată negocierile au eşuat.



La conferinţa de presă, Marcel Avram a mărturisit, printre altele, că un rol hotărâtor în semnarea contractelor cu AC/DC şi Eric Clapton l-a avut faptul că lucrează cu aceşti mari artişti de peste 30 de ani, iar acum i-a rugat "să vină în oraşul şi ţara în care s-a născut", the same old story (aceeaşi poveste veche), folosită ca argument decisiv. Referitor la concertul AC/DC de anul viitor, Avram a garantat că "de această dată e adevărat", confirmarea venind imediat pe site-ul oficial AC/DC. La începutul anului viitor, turneul mondial "Black Ice" cuprinde o serie de concerte în Australia şi Noua Zeelandă, înainte de a veni în Europa. Pentru ca spectatorii din România (păcăliţi vara trecută) să mai aibă încă o garanţie, Avram va merge la unul dintre concertele din Noua Zeelandă, unde va înregistra cu cei de la AC/DC un clip audio-video, prin care rockerii îşi anunţă prezenţa la Bucureşti. După ce a anunţat concertul, Marcel Avram i-a dat microfonul lui Valentin Vasiloiu, Managing Director Eventim.ro, care a anunţat preţul biletelor (127,2 lei primele 20.000, după aceea 148,4 lei; 265 de lei - Golden Cicle şi 477 de lei) şi faptul că, în premieră, biletele pot fi cumpărate în două rate, una până la 31 ianuarie şi a doua până la 31 martie. După fiecare rată plătită, cumpărătorul primeşte un voucher, cele două vouchere fiind preschimbate în ziua concertului cu biletul respectiv. Valentin Vasiloiu a anunţat că amănunte despre plata în rate vor fi făcute la începutul săptămânii viitoare. Marcel Avram a anunţat că apelează în exclusivitate la Eventim, companie de ticketing din Germania, cu filiale în Marea Britanie şi toată Europa, inclusiv România, precizând că el a înfiinţat-o cu mai bine de zece ani în urmă şi ulterior a vândut-o actualilor proprietari.

Promotor de succes
În peste 40 de ani de activitate, Marcel Avram s-a remarcat ca o personalitate marcantă a industriei muzicale şi unul dintre cei mai mari promotori din lume. De-a lungul anilor a organizat turnee mondiale cu artişti de top: Michael Jackson, Pink Floyd, U2, Rolling Stones, AC/DC, Madonna, Rod Stewart, Prince, Bon Jovi, Eric Clapton, Celine Dion, Elton John, Tina Turner, The Who, Deep Purple sau Ozzy Osbourne, Frank Sinatra, Sammy Davis Jr, Barbra Streisand, Tom Jones, Liza Minelli şi mulţi alţii. În 1991 a primit de la cancelarul Germaniei Order of Merit, în 1995 a fost declarat Promoter of the Year în SUA, în 2006 a primit, tot în Germania, LEA Lifetime Achievement Award, fiind "singurul promotor german care a organizat vreodată turnee mondiale". În România, a organizat primul mare concert de după decembrie 1989 (când Michael Jackson a hotărât să vină la Bucureşti pentru că era "oraşul şi ţara lui Marcel"), apoi Rod Stewart & Joe Cocker, Scorpions... Leonard Cohen, ZZ Top, Simple Minds.

×
Subiecte în articol: muzica