x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Aura Urziceanu, recital extraordinar cu Duke Ellington Orchestra

Aura Urziceanu, recital extraordinar cu Duke Ellington Orchestra

23 Apr 2010   •   00:00
Aura Urziceanu, recital extraordinar cu Duke Ellington Orchestra



0-118681-aura_urziceanu.jpgSe spune că nimeni nu e profet în ţara lui. Poate că recitalurile pe care Aura Urziceanu şi Johnny Răducanu le vor susţine alături de Duke Ellington Orchestra duminică, 25 aprilie, de la 20:30, pe scena Sălii Palatului din Bucureşti vor demonstra că, măcar în muzica jazz, poţi fi profet în propria ţară.

Dacă pentru Johnny Răducanu colaborarea muzicală cu celebrul big-band american este o premieră, pentru Aura Urziceanu evenimentul va fi un nou prilej de emoţie şi demonstrarea "live" a legendei născute în America, acum aproape 40 de ani. În 1971, Aura Urziceanu Rully semna un contract "pe viaţă" cu agenţia lui Duke Ellington. Un an mai târziu, cântăreaţa de jazz din România participa, ca debutant, la Festival de Jazz Newport de la New York, împreună cu Duke Ellington. Criticii şi presa au primit-o cu aplauze. A urmat o fructuoasă colaborare cu Ellington şi orchestra lui, Aura având şansa de a-şi arăta talentul în recitaluri alături de Quincy Jones, Thad Jones şi Mel Lewis.

"Pentru mine, Duke Ellington a fost şi este un Dumnezeu", ne-a spus Aura, copleşită de emoţie înaintea acestui extraordinar recital pe care îl va susţine duminică, acompaniată de celebra orchestră de jazz, sub bagheta nepotului lui Ellington, Paul Mercer. Când a descoperit muzica jazz, Aura şi-a spus că şi-ar da 10 ani din viaţă să îi vadăpe Duke Ellington şi pe Ella Fitzgerald la repetiţii. Fierbintea ei dorinţă i-a fost împlinită peste aşteptări, pentru că românca nu doar căi-a văzut la repetiţii pe cei doi titani ai jazzului, dar a şi cântat alături de ei. Duminică, încă o dorinţă îi va fi împlinită: Aura va cânta, Acasă, în România, cu trupa ei favorită, Duke Ellington Orchestra.

×
Subiecte în articol: muzica