x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Boyz II Men: Grup-vedetă în aprilie

Boyz II Men: Grup-vedetă în aprilie

de Alex Revenco    |    08 Apr 2010   •   00:00
Boyz II Men: Grup-vedetă în aprilie

După ce în acest week-end avem Ziua Chitarelor - ediţia a doua şi Kings of Ice, marţi, 20 aprilie, Boyz II Men susţine un concert extraordinar la Sala Palatului.



La iniţiativa italianului Corrado Sgandurra, anul trecut a avut loc Ziua Chitarelor, un adevărat tur de forţă realizat de Guthrie Govan, Jose de Castro, Mattias Ia Eklundh şi Richard Hallebeek. Cu sprijinul Primăriei Capitalei, Corrado "recidivează" şi în acest an, evenimentul Ziua Chitarelor 2 urmând a avea loc sâmbătă, 10 aprilie. De această dată, chitariştii din Bucureşti se vor bucura de prezenţa lui Andy Timmons, Brett Garsed, Greg Howe, Michael Angelo Batio, Richard Hallebeek şi a lui William Stravato, ca invitat special.

MASTER-CLASS
Fiecare chitarist internaţional va susţine câte un master-class dimineaţa, iar seara va avea un recital, Ziua Chitarelor 2 urmând să ia sfârşit cu un jam session între invitaţi. Din ce a anunţat Corrado, va fi şi un concurs pentru tinerii chitarişti români, întocmai ca la prima ediţie. Evenimentul va avea loc la Teatrul Bulandra, iar programul va începe la ora 10:30. Vom avea parte de o zi întreagă de muzică, intrarea este gratuită, însă, bineînţeles, trebuie să-ţi faci rezervare pentru a te regăsi pe lista de spectatori.

60 DE MILIOANE
Marţi, 20 aprilie, grupul american Boyz II Men va concerta pe scena de la Sala Palatului din Bucureşti. Potrivit RIAA (Recording Industry Association of America), care contabilizează toate vânzările de discuri de pe teritoriul american, Boyz II Men este cel mai de succes grup vocal R & B masculin din toate timpurile, cu cinci poziţii întâi în topurile de specialitate şi vânzări de mai mult de 60 milioane de albume. Consideraţi "The Temptations ai anilor '90", băieţii deveniţi bărbaţi au avut trei mari hituri ("End of the Road", "I'll Make Love to You" şi "One Sweet Day") ce au ajuns locul 1 la Billboard, unde au staţionat un timp-record, iar "One Sweet Day" încă n-a fost detronată!

DUPĂ BEATLES ŞI ELVIS
Cu toate că "On Bended Knee" nu a înregistrat vânzări ieşite din comum, a rămas un cântec foarte popular, ce a ajuns Number One şi a transformat Boyz II Men în al treilea artist (după The Beatles şi Elvis) care s-a înlocuit singur în poziţia deţinută în faimosul top Billboard Hot 100. La concertul de la Sala Palatului, organizat de Opt Team şi International Creative Artists, biletele se pot procura de pe site-ul www.myticket.ro., preţul fiind în funcţie de sector, după cum urmează: Sector A1: 290 lei, Sector A2: 245 lei, Sector F: 195 lei şi Sector M: 95 lei.

×
Subiecte în articol: muzica