x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Chicane revine în România

Chicane revine în România

15 Apr 2010   •   00:00
Chicane revine în România

Chicane, unul dintre cele mai apreciate nume ale muzicii electro-dance din lume, revine în România, pentru un concert ce va avea loc pe 23 aprilie într-un club din Braşov. Chicane poartă semnătura lui Nicholas Bracegirdle, unul dintre cei mai bine cotaţi producători şi compozitori din lume la acest moment. Deşi a fost implicat în numeroase colaborări şi proiecte ("Disco Citizens", "Rebel Transcanner", "Sitvac"), Nicholas a avut cel mai mare succes ca membru al trupei Chicane.

Biletele pentru concertul Chicane din Kasho Club din Braşov sunt disponibile la preţul de 30 de lei.

Cu un stil puternic influenţat de muzica unor mari artişti precum Jean Michel Jarre sau Vangelis, Nicholas a pus definitiv Chicane pe harta muzicii dance odată cu lansarea single-ului "Offshore", considerat de fani şi critici o piesă clasică a genului. Piesa a ocupat locul întâi în topurile dance din Marea Britanie şi a fost inclusă pe cele mai importante compilaţii dance din Ibiza şi pe albumul de debut Chicane, "Far From the Maddening Crowds", devenit ulterior unul dintre cele mai căutate materiale electro-dance din lume.

Albumele lansate ulterior, precum şi single-urile "Saltwater", "Don't Give Up", în colaborare cu Bryan Adams, "Stoned in Love", cu Tom Jones, "Bruised Water", cu Natasha Bedingfield, şi "Wake Up", alături de Keane, au transformat Chicane într-un nume de referinţă pentru industria muzicală europeană.

Dincolo de proiectele de studio, Chicane este un concept muzical inedit, ce a reuşit să-şi impresioneze fanii cu show-uri live senzaţionale, incluzând interpretări complexe din partea a diferiţi solişti vocali, chitarişti, toboşari şi chiar flautişti. Având pe CV concerte pe scenele unora dintre cele mai prestigioase festivaluri din Europa (Glastonbury, Creamfields sau Roskilde), Chicane a depăşit limitele muzicii electronice, transformând-se într-o adevărată experienţa live itinerantă.

În formula live, Chicane performează ca o trupă completă, formată din Nick Bracegirdle (Keyboards / Programming), Paul Henderson (Bass), Mark Pusey (Drums), Simon Small (Guitar) şi Natasha Andrews (Female Vocals).

Trupa Chicane a mai concertat în România, la Bucureşti, în toamna lui 2009 şi în martie 2008.

×
Subiecte în articol: muzica