x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Concertul God Dethroned de la oradea anulat

Concertul God Dethroned de la oradea anulat

de Alex Revenco    |    02 Iul 2009   •   00:00
Concertul God Dethroned de la oradea anulat

Autoritatile locale din Oradea, prin vocea consilierului local Dan Octavian au decis ca show-ul trupei olandeze God Dethroned, programat duminica, 5 iulie in Clubul Blue Monday a fost anulat. Motivul? În opinia lui Dan Octavian, trupa este considerată ‘satanista'!



Aceasta anulare constituie o premiera in Romania, in conditiile in care niciun show n-a fost anulat din acest motiv de catre autoritati in ultimii 20 de ani, mai mult pentru God Dethroned este de asemenea o premiera, trupa nefiind cenzurata in acest fel niciodata de-a lungul celor aproape 20 de ani de activitate.

God Dethroned este una dintre cele mai influente trupe ale scenei olandeze, cu opt albume lansate prin intermediul prestigioasei case de discuri Metal Blade si numeroase turnee peste tot in lume. Ultimul lor album, "Passiondale" (2009) prezinta ororile Primului Razboi Mondial, si cum acesta a izbucnit in Balcani, pentru prima data in cariera, God Dethroned a ales sa sustina primul turneu de promovare al noului album in Balcani.

Acest turneu a inclus Croatia, Serbia, Bosnia & Hertegovina, Bulgaria, Grecia, Macedonia, iar in acest weekend, Ungaria si Romania. Toate show-urile programate s-au desfasurat fara probleme, iar vineri 3 iulie, concertul de la Bucuresti, din Club Fabrica, va avea loc tot fara probleme, urmand ca sambata God Dethroned sa concerteze, ironic, in orasul maghiar Debrecen, aflat la doar 60 de km de ...Oradea.

SECRETARUL DE PARTID
Mihai "Coro" Caraveteanu, promoterul celor doua concerte God Dethroned in Romania, comenteaza: "Este aberant modul in care domnul consilier Octavian a pus problema anularii, a mers la clubul unde urma sa aiba loc concertul si i-a explicat proprietarului ca show-ul este un eveniment satanist si ca nu va permite ca un asemenea concert sa aiba loc in Oradea.

A pomenit inclusiv de sacrificarea unor animale pe scena, in timpul show-ului, de prozelitism satanic si de multe altele. Consider ca acest mod superficial de a pune problema aduce mai degraba cu deciziile luate de secretarii de partid dintr-un timp de care romanii incearca sa se distanteze.

Trupa God Dethroned este dezamagita ca intr-o tara din Uniunea Europeana, unde exista inclusiv un distribuitor autorizat al albumelor trupei, sa nu poata sustine un concert doar din cauza orgoliilor unei persoane care face uz de functia publica pe care o detine (deocamdata) pentru a anula dupa bunul plac un eveniment muzical".

IMPORTANT
Concertul de la Bucuresti de vineri 3 iulie, se va tine conform programului in Clubul Fabrica de pe str. 11 Iunie din Bucuresti. Cei care si-au cumparat deja bilete pentru show-ul de la Oradea pot intra (cu biletul respectiv) la concertul God Dethroned de la Bucuresti. Programul de la Bucuresti este urmatorul: 19.30 - Gates Open; 20.00 - 20.30 SPIRITUAL RAVISHMENT (Romania); 20.45 - 21.20 SACRAMENTAL BLOOD (Serbia); 21.35 - 22.10 FLESHGOD APOCALYPSE (Italia); 22.30 - 23.45 GOD DETHRONED (Olanda)

×
Subiecte în articol: muzica dethroned god dethroned