x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Gest umanitar: Turneu Stradivarius

Gest umanitar: Turneu Stradivarius

de Oana-Maria Baltoc    |    09 Apr 2010   •   00:00
Gest umanitar: Turneu Stradivarius
Sursa foto: Cosmin Bumbutz/

Ediţia a III-a a Turneului Naţional Stradivarius va avea loc între 4 şi 25 mai în Bucureşti şi în alte nouă oraşe din ţară.



Violonistul Alexandru Tomescu şi pianistul Horia Mihail - solişti concertişti ai Orchestrelor şi Corurilor Radio - vor susţine recitaluri în săli de concert din Bacău, Oneşti, Braşov, Sibiu, Baia Mare, Bistriţa, Timişoara, Piteşti, Constanţa şi la Sala Radio din Bucureşti, în cadrul evenimentului organizat de Asociaţia Culturală Accendo în parteneriat cu Radio România.

"Reuniunea" reprezintă în acelaşi timp un gest cultural cu un obiectiv social, strângerea de fonduri pentru ajutorarea celor peste 30.000 de copii hipoacuzici din România. "Dacă în urmă cu câţiva ani vioara Stradivarius Elder-Voicu era celebră din cauza unor scandaluri de presă, iată că astăzi începe să revină la locul său firesc: acela de simbol cultural al românilor şi chiar mai mult decât atât: de catalizator al unor campanii sociale", a declarat violonistul Alexandru Tomescu, vicepreşedinte al Asociaţiei Culturale Accendo.

×
Subiecte în articol: muzica