x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Gustavo Russo şi Samantha Garcia

Gustavo Russo şi Samantha Garcia

de Alex Revenco    |    29 Mar 2009   •   00:00
Gustavo Russo şi Samantha Garcia

Miercuri, 1 aprilie, la Sala Palatului are loc spectacolul extraordinar "Tango Seduccion", organizat de Amphitrion. Cu acest prilej, la Bucureşti îi vom putea admira pe Gustavo Russo & Samantha Garcia (foto), Roberto Reis şi Natalia Lavandeira.



Jurnalul Naţional: Cum a luat naştere conceptul "Tango Seduccion"?

Gustavo Russo: Am încercat să creez un spectacol care să aibă o mare putere de exprimare. Am îmbinat două elemente clare ale succesului, muzica - tango şi dansul propriu-zis. Apoi mi-am imaginat că sunt mulţi oameni care doresc să cunoască istoria celui mai pasional dans şi aşa am gândit scenariul: tangoul de la începuturi şi până în prezent. A urmat pasul al treilea, când am reunit cei mai buni dansatori de tango din lume şi am ales o orchestră care să cânte muzica lui Piazolla. Asta este "Tango Seduccion", puterea cu care tangoul te seduce şi te face să devii dependent de trăiri umane care, în esenţa lor, nu ne sunt deloc străine - iubire, ură, pasiune, gelozie, obsesie, sinceritate, laşitate.  

Te consideri un artist complet?

Mă consider un om norocos şi un artist împlinit, pentru că am avut şi am ocazia să lucrez cu oameni minunaţi!

Ai dansat alături de nume mari, ca Michael Bolton sau Brigitte Nielsen. Ce a însemnat această experienţă?

Samantha Garcia: Toţi cei cu care am lucrat mi-au adus un plus de încredere în mine. Este ceva unic să te afli pe aceeaşi scenă cu oameni al căror nume te copleşeşte. Presiunea este mare, însă astfel de emoţii te întăresc şi te formează ca profesionist.

Ce înseamnă să fii partenera lui Gustavo?

Înseamnă să ai o mare responsabilitate. Este un adevărat profesionist, iar cu el totul trebuie să fie mai mult decât perfect. Şi pentru că iubim publicul, munca noastră se bazează, pe lângă dăruire, în tot ceea ce facem, pe exigenţă faţă de noi înşine.

Cum crezi că va fi primit "Tango Seduccion" de publicul român?

Dacă iau în calcul faptul că sunteţi de sorginte latină, cred că va plăcea foarte mult. Este un spectacol realmente senzaţional, o experienţă pe care trebuie să o trăieşti!

Cum a devenit tangoul pasiunea vieţii voastre?

Roberto Reis: La început eu uram tangoul, pentru generaţia mea era ceva ce aparţinea bătrânilor... La 13 ani eram deja dansator profesionist, iar tangoul a ajuns să fie o pasiune pentru mine abia pe la 19 ani. Mulţi străini veneau în Argentina special să vadă tango, locaţii erau destule, dar dansatori profesionişti puţini. Iar într-o zi am fost pur şi simplu împins pe scenă să dansez şi ţin minte că le-am spus: "Dar eu nu ştiu să dansez tango!". Ştii ce mi-au răspuns? "Nu ne interesează, fă ceva, descurcă-te!" Aşa am început să exersez, să studiez, să învăţ tangoul şi cu timpul m-a "prins".

Cum e să fii unul dintre cei mai buni dansatori de tango din lume?

Oooo... hai să-ţi spun ceva, a fi profesionist nu înseamnă să urci pe scenă, iar oamenii să te aplaude. A dansa tango nu înseamnă să ştii paşii din punct de vedere tehnic. Înseamnă să-ţi pui sentimentele, sufletul şi o parte din tine în ceea ce faci, în dans!

Cum l-ai cunoscut pe Gustavo Russo?

A fost de mult, acum vreo 20 de ani, a venit o întreagă echipă, în frunte cu profesorul de tango, care trebuia să selecteze dansatori pentru un show. Eu am fost unul dintre cei pe care i-a ales. Aşa l-am cunoscut pe Gustavo şi de atunci suntem prieteni.

Care a fost principalul motiv care te-a determinat să participi la "Tango Seduccion"?

Faptul că este un spectacol nemaipomenit, dar nu pot nega relaţia de prietenie pe care o am cu Gustavo. Însă trebuie să subliniez că nu prietenia a primat, ci faptul că suntem dansatori profesionişti, iar în lumea noastră contează foarte mult respectul. Iar acest spectacol este bazat pe unicitatea sa şi pe respectul pe care îl avem unii faţă de ceilalţi.

Pe scenă ai fost alături de Julio Iglesias. Cum a fost acea experienţă?

A fost ceva minunat, o ocazie de a fi într-un mare show de tango, dar a fi pe scenă cu el este o experienţă în sine. Chiar dacă nu eşti un admirator al lui Iglesias, când îl întâlneşti şi te afli lângă el, totul devine unic. M-a învăţat o mulţime de lucruri, a fost ca un guru pentru mine.

Ai făcut parte din "Fundación Astor Piazzolla". Ce a însemnat asta pentru cariera ta?

Natalia Lavandeira: Unul dintre artiştii mei favoriţi a fost Piazzola, iar faptul că am fost chemată să fac parte din fundaţia pe care a înfiinţat-o împreună cu soţia lui, Laura, m-a umplut de mândrie. A fost o experienţă minunată! Să am şansa de a dansa în spectacole organizate de ei m-a făcut să fiu mândră de mine.

Cum l-ai cunoscut pe Roberto Reis ?

În urmă cu zece ani, pe atunci, el şi Alejandra formau una dintre perechile pe care le admiram cel mai mult. Apoi am început să iau lecţii de tango cu partenera lui. Când am început să dansez, îmi doream din suflet să o fac ca el, să fiu la nivelul său de performanţă. Acum împart scena cu el, fiindu-i parteneră...

×
Subiecte în articol: muzica tango