x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Iron Maiden, la Cluj

Iron Maiden, la Cluj

de Alex Revenco    |    16 Aug 2010   •   00:00
Iron Maiden, la Cluj

Peste 20.000 de persoane au asistat, duminică seară, la concertul susţinut la Cluj-Napoca de trupa britanică Iron Maiden, care a oferit o demonstraţie live de heavy metal ce a electrizat publicul.http://www.jurnalul.ro/index.php?section=articol&id=552079



Duminică seară, legendarul grup britanic a aprins "inima Transilvaniei" cu un show fantastic, ce a durat aproape două ore. Iron Maiden s-a aflat pentru prima dată la Cluj, în cadrul unui eveniment oferit de patronul echipei de fotbal CFR Cluj şi organizat de Imagistica şi Iconica. Seara a fost deschisă la 19:30 de Cargo, care şi- a prezentat câteva dintre cele mai reprezentative piese: "Ziua Vrăjitoarelor", "Doi paşi în urma ta", "Anarhia", "Batacanda" sau "Dacă ploaia s-ar opri". După primele acorduri, fanii s-au dezlănţuit, cântând alături de formaţie pe toată durata recitalului.

Cei de la Iron Maiden au urcat pe scenă puţin înainte de ora 21:00 şi după un intro - în care fanii au recunoscut acordurile piesei "Transylvania" - Steve, Bruce, Dave, Adrian, Janick şi Nicko s-au dezlănţuit în faţa a peste 30.000 de spectatori veniţi din toată ţara, dar şi din străinătate. Astfel, am aflat de la organizatori că la acest concert au venit fani din Belgia, Serbia, Ungaria, Franţa, Germania, Mexic, Brazilia, India, Australia şi chiar Noua Zeelandă! Ca de obicei, show-ul Iron Maiden a conţinut decoruri spectaculoase (inclusiv mascota Eddie!), jocuri impresionante de lumini, dar în primul rând electrizantele ritmuri heavy metal ale unor piese consacrate precum "Dance With Death", "Brave New World", "Fear Of the Dark", "Iron Maiden" sau "Number Of the Beast", dar şi piese noi de pe albumul "The Final Frontier". A fost al treilea concert Iron Maiden în România.



×
Subiecte în articol: muzica