x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Modificări în programul recitalului Joshua Bell de la 11 mai

Modificări în programul recitalului Joshua Bell de la 11 mai

12 Apr 2010   •   00:00

În urma unei modificări de ultima oră în programul pe care Joshua Bell şi Sam Haywood îl vor interpreta la 11 mai la Ateneul Român, sonata KV454 în Si bemol major pentru vioară şi pian de Wolfgang Amadeus Mozart va lua locul Sonatei nr. 3 BWV 1016 în Mi major de Johann Sebastian Bach.

De asemenea, două noi lucrări au fost incluse în program. Melomanii vor avea ocazia de a asculta Meditaţie din Amintiri dintr-un loc drag op. 42 pentru vioară şi pian de Piotr Ilici Ceaikovski, dar şi Introducere şi Tarantela op. 43 de Pablo de Sarasate.

Astfel, programul recitalului de la 11 mai se prezintă astfel: Wolfgang Amadeus Mozart ­ Sonata KV454 în Si bemol major pentru vioară şi pian, Ludwig van Beethoven ­ Sonata op. 30 nr. 2 în do minor, Maurice Ravel ­ Sonata în Sol major, Piotr Ilici Ceaikovski ­ Meditaţie din Amintiri dintr-un loc drag op. 42 pentru vioară şi pian, Pablo de Sarasate ­ Introducere şi Tarantela op. 43.

Joshua Bell cântă la faimoasa vioară Stradivarius, supranumită "Gibson ex Huberman", instrument cu o vechime de 300 de ani. Interesele sale diversificate i-au făurit violonistului o carieră dincolo de sobrietatea sălilor de concert, conferindu-i titlul de "superstar" al muzicii clasice.

Cruciada Culturii este o iniţiativă Agenţia de Vise, agenţie care concepe şi implementează strategii de promovare a produselor prin cultură şi entertainment, atât pe media clasice, cât şi prin campanii creative de internet marketing.

×
Subiecte în articol: muzica