x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Rudolf Schenker: "Vrem să petrecem cu toţi fanii noştri, chiar şi cu Dracula"

Rudolf Schenker: "Vrem să petrecem cu toţi fanii noştri, chiar şi cu Dracula"

de Alex Revenco    |    06 Apr 2010   •   00:00
Rudolf Schenker: "Vrem să petrecem cu toţi fanii noştri, chiar şi cu Dracula"

La sfârşitul lunii ianuarie, Scorpions a anunţat că în acest an va porni într-un turneu de adio, care va străbate cinci continente şi se va încheia în 2012 sau 2013. Recent a fost lansat "Sting in the Tail", pe care formaţia l-a prezentat ca fiind "ultimul album".



Cu sprijinul Nova Music/Sony-BMG, am realizat un interviu telefonic, în exclusivitate pentru cititorii Jurnalului Naţional, cu Rudolf Schenker, chitaristul şi compozitorul grupului Scorpions.

5637-117366-rudolf3.jpg● Jurnalul Naţional: Titulatura turneului, "Get Your Sting And Blackout", este inspirată de noul album şi de cel apărut în '82?
● Rudolf Schenker:
Este un fel de amestec din amândouă. Deoarece vrem să adunăm oamenii, să cântăm pentru ei, iar ei să fie entuziasmaţi. Asta ar fi traducerea, OK?


● Piesele de pe "Sting in the Tail" au fost compuse, ca de obicei, de tine - muzica şi de Klaus - textele?

● În general, da, însă avem câţiva oameni, în special producătorii Mikael şi Martin din Suedia ( Mikael "Nord" Andersson şi Martin Hansen - n.r.), care au contribuţia lor - am făcut împreună "Rock Zone" şi "Turn You On". Cu Fredrik şi Anders (Fredrik Thomander şi Anders Wikstrom de la casa de producţie Epicentre - n.r.), alţi prieteni din Suedia, am compus "The Best Is Yet to Come" şi "Lorelei". Apoi, vechii noştri prieteni, Eric Bazilian, din America, şi Christian Kolonovits, de la Berliner Philarmoniker Orchestra... E ca şi cum i-am strâns pe toţi pentru a realiza cel mai bun efect: sound-ul Scorpions al anilor '80 adus în 2010 şi cele mai bune piese din anii '80 apărute pe un album din 2010.


● Cum te "înţelegi" cu noua secţie ritmică polonezo-americană?

● Extraordinar, sunt uimitori, absolut fantastici. Ai ascultat discul?


● Nu, discul vostru încă n-a ajuns la noi...

● Vezi că îl poţi asculta pe net!


● "Acoustica" a fost unul dintre cele mai bune albume  Scorpions. Ce poziţie ocupă "Sting in the Tail" în discografia voastră?
● Dacă pentru tine "Acoustica" e numărul unu, pentru mine e "Sting in the Tail"!


● Turneul "de adio" începe în Germania şi continuă în SUA, America de Sud, Asia şi Europa. Este şi România pe "listă"?
● Pe lista noastră e orice oraş şi orice ţară. E problema voastră, a promotorilor de la Bucureşti. Noi suntem pregătiţi să cântăm oriunde, vrem să petrecem împreună cu fanii noştri din întreaga lume. Chiar şi cu Dracula!


● Pentru noi, cei din Europa de Est, "Wind of Change" a fost un adevărat imn al libertăţii. Pentru Scorpions, care este cea mai reprezentativă piesă?
● "Rock You Like a Hurricane".


● Ce ne poţi spune despre "Amazonia", noul vostru DVD?

● Suntem încântaţi că am făcut parte din proiectul "Greenpeace şi Scorpions pentru Europa" şi am participat la eforturile celor de la Greenpeace pentru salvarea pădurilor tropicale. De asemenea, e important că ne-am bucurat de sprijinul unor muzicieni din Brazilia, Andreas Kisser de la Sepultura, trei backing vocals, percuţionişti. A fost fantastic să cântăm cu ei, ne-am distrat foarte bine împreună. Şi altceva foarte important pentru noi a fost că am avut şansa să înotăm în Amazon împreună cu delfinii şi să mâncăm carne de crocodil la o cină cu băştinaşii!


● Acest turneu "de adio" va fi înregistrat pe CD sau /şi DVD?
● Bineînţeles că vom avea un DVD, dar nu ştim când îl vom face. Aşteptăm să găsim cea mai potrivită locaţie şi cel mai bun moment.


● În 2007 aţi înregistrat albumul "Humanity: First Hour". Ar trebui să nu vă despărţiţi înainte de a  realiza şi "Humanity: Final Hour". Nu-i aşa?
● "Humanity Hour 1" s-a dorit a fi un avertisment adresat omenirii, deoarece toate o luaseră într-o direcţie greşită, situaţia grea în care ne aflam, criza financiară mondială. Se pare că şi Linkin Park are acelaşi mesaj în "Minutes To Midnight". Dar, deoarece răul s-a produs deja, noul nostru album e o modalitate de a spune "Mulţumim muzicii rock", pentru că muzica rock a dat sens vieţilor noastre. Suntem fericiţi că ne-am împlinit un vis, e ca într-un basm care ne-a purtat în lumea întreagă, unde ne-am făcut  atât de mulţi fani.

×
Subiecte în articol: muzica