x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica The Killers, cap de afiş la B'estfest 2009

The Killers, cap de afiş la B'estfest 2009

de Alex Revenco    |    28 Iun 2009   •   00:00
The Killers, cap de afiş la B'estfest 2009
Sursa foto: JIM COOPER/AP

La 1 iulie, în Ziua Zero, publicul va avea parte de o scurtă avanpremieră a festivalului, dar şi şansa de a vedea "pe viu" una dintre cele mai în vogă formaţii la această oră: The Killers. Vor urma alte trei zile de B'estfest, 2, 3, 4 iulie, iar duminică va fi Aftershock.



The Kilers nu numai că e în vogă, dar reprezintă şi una dintre cele mai valoroase formaţii ale noului val. Înfiinţată în 2002 la Las Vegas, Nevada, formaţia are, în prezent, următoarea componenţă: Brandon Flowers (voce, clape), Dave Keuning (chitară, voce), Mark Stoermer (chitară bas, voce) şi Ronnie Vannucci Jr (percuţie, tobe).

Muzica lor, un amestec captivant de muzică electronică modernă cu influenţe rock din anii '80 şi '90, a cucerit un numeros public, primul album, "Hot Fuss", înregistrând vânzări-record de aproape cinci milioane de unităţi. Promovat de hiturile "Somebody Told Me", "Mr. Brightside" şi "Smile Like You Mean It", discul a ajuns pe primul loc în clasamentele din întreaga lume, menţinându-se în Billboard Top 2000 timp de peste cincizeci de săptămâni.

Mai mult decât atât, "Hot Fuss" a intrat în istorie numărându-se printre cele 1001 de albume menţionate în cartea lui Robert Dimery: "1001 Albums You Must Hear Before You Die". "Hot Fuss" a fost urmat de alte două discuri long play, "Sam's Town", lansat în 2006, şi "Day and Age", apărut în luna noiembrie a anului trecut. Încă din primele săptămâni de după lansare, "Day and Age" s-a bucurat de mare succes, reuşind să se claseze pe prima poziţie în topul vânzărilor din Marea Britanie.

Şi asta în detrimentul legendarului grup Guns N' Roses, care revenea în actualitate cu "Chinese Democracy". Primul extras pe single de pe "Day and Age" a fost "Human", devenit în scurt timp una dintre cele mai ascultate piese ale momentului la posturile muzicale din întreaga lume. "Spaceman" a fost cel de-al doilea single, videoclipul cu acelaşi titlu fiind lansat la începutul acestui an.

A urmat cel de-al treilea single şi videoclipul "A Dustland Fairytale", în care The Killers cântă despre "visul american". Cu o poveste ce aminteşte de "Grease" şi de mândria de a fi american, specifică melodiilor lui Bruce Springsteen, membrii grupului prezintă povestea unui bătrân ce se întoarce în inima Americii, în oraşul în care a iubit, a participat la curse cu maşini şi unde a fost implicat în primele bătăi.

Formaţia a interpretat piesa "A Dustland Fairytale" în cadrul popularei emisiuni tv "Late Show with David Letterman", fiind acompaniaţi de o întreagă orchestră.

×
Subiecte în articol: muzica