x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Tudor Gheorghe - Concert pentru cei 1%

Tudor Gheorghe - Concert pentru cei 1%

08 Mar 2010   •   00:00
Tudor Gheorghe - Concert pentru cei 1%
Sursa foto: Bogdan Chesaru/Intact Images

Sâmbătă seară, la Sala Palatului din Bucureşti s-a desfăşurat ultimul spectacol al turneului " Anotimpurile mele: Iarna-Primăvara 2010", susţinut de Tudor Gheorghe prin mai multe oraşe.

Aşa cum ne-am obişnuit, artistul a fost în formă maximă, iar spectatorii au umplut fiecare loc al sălii; Tudor Gheor­ghe a cântat şi a recitat poezii timp de peste două ore - spaţiile dintre momentele artistice fiind umplute cu şarm şi candoa­re de povestiri amuzante, şi ele o "marcă înregistrată" a acestuia.

Concertul a fost dedicat minorităţii discriminate: cei 1% care, conform spuselor prezidenţiale, nu ascultă manele. De altfel, ironiile la adresa politicului au intervenit de mai mule ori în concert, cântăreţul apărând din culise la un moment dat cu o sticlă de bere originală din Portugalia, care purta eticheta "Super Boc". "Este expirată din februarie", a dat dirijorul Marius Hristescu verdictul după ce a inspectat prompt termenul de garanţie - moment în care sala a izbucnit în râs.

Printre piesele cântate sâmbătă seara, de pe albumele "Iarna" şi "Primăvara" s-au numărat "Colindul celui fără de ţară", "Antiprimăvara", "Lumina lină", "Mugur, mugurel", "Salcâmii" şi "Dorul călător", iar un moment poetic special a cuprins recitarea poeziei "După melci" a lui Ion Barbu.

Artistul a anunţat, pe scenă, viitorul spectacol la care lucrează, unul realizat şi inspirat din opera poetului Mircea Micu.

×
Subiecte în articol: muzica