x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Yasmine Azaiez şi Gheorghe Zamfir, la Ateneu

Yasmine Azaiez şi Gheorghe Zamfir, la Ateneu

09 Apr 2010   •   00:00

Talentata violonistă tunisiană Yasmine Azaiez va concerta la 14 aprilie la Bucureşti, într-un spectacol extraordinar ce va avea loc la Ateneul Român, cu participarea maestrului Gheorghe Zamfir.



Născută în 1988, copilul-minune Yasmine Azaiez a fost acceptată la 9 ani la Şcoala "Yehudi Menuhin" din Londra, unde a studiat vioara până în anul 2008. Participantă la prestigioasa competiţie anuală de muzică "Tânărul Muzician al Anului", Yasmine Azaiez a câştigat, la 17 ani, premiul al doilea al concursului.

Din anul 2000, Yasmine a cântat pe cele mai mari scene din lume, alături de renumiţi muzicieni precum Sarah Chang, Zakhar Bron, Miriam Fried sau Donald Weilerstein.

Concertul de la Bucureşti se va desfăşura sub înaltul patronaj al Ministrului Culturii şi Patrimoniului Naţional din România, Kelemen Hunor, şi al Ambasadei Republicii Tunisiene în România, Excelenţei Sale doamna Ambasador Saloua Bahri, în parteneriat cu Organizaţia Internaţională a Francofoniei.

Concertul face parte dintr-o serie de manifestări care se vor desfăşura în 2010, "Anul Internaţional al Tineretului", iniţiativă tunisiană, ce are ca obiectiv ancorarea valorilor universale destinate promovării păcii, dreptăţii şi spiritului de solidaritate şi creării unor legături de prietenie între tinerii din lumea întreagă. (L.C., C.A.)

×
Subiecte în articol: muzica