x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 30 de familii, evacuate dintr-un bloc din Vitan

30 de familii, evacuate dintr-un bloc din Vitan

29 Mai 2010   •   00:00

Aproximativ 30 de familii au fost evacuate, astăzi, dintr-un bloc al primariei, din cartierul Vitan, destinat ajutorului social, pe care il ocupau abuziv. Blocul urmează să fie racordat la utilităţi, eventual reparat după ce va fi eliberat, în aşa fel încat să fie ocupat legal.



Desi familiile sustin ca locuiesc acolo de cel putin jumatate de an, reprezentantii primariei recunosc ca au descoperit situatia abia luna aceasta, in urma unui control. Ocupantii imobilului au fost anuntati ca vor fi evacuati.

Ei nu vor ramane in strada, ci vor fi dusi intr-un adapost social din Serban Voda, informează ziare.com. Daca vor indeplini conditiile, unii dintre ei vor locui in imobilele municipalitatii.

Deocamdata e greu de evaluat daca ocupantii abuzivi au deteriorat imobilul, insa in cazul unui imobil similar din strada Mircea Voda prejudiciile au fost de 100 de mii de lei noi.

Daca se constata stricaciuni si pagube in acest imobil, se poate ajunge pana la plangeri penale.

Placute de inmatriculare, gasite intr-unul din apartamentele evacuate

Agentii Politiei Locale Bucuresti si cei ai Politiei Capitalei au gasit, sambata dimineata, intr-unul dintre apartamentele ocupate abuziv de 35 de familii, trei placute de inmatriculare, doua cu numere de Germania si una cu numere de Romania, pe care posesorul incerca sa le ascunda in bagaje.

Politistii Sectiei 11 au demarat deja cercetarile pentru a stabili provenienta placutelor si daca acestea sunt date in consemn in baza unor fapte infractionale, spun reprezentantii Politiei Locale.

Apartamentele ocupate abuziv, aflate intr-un bloc din cartierul bucurestean Vitan, au fost evacuate in urma interventiei a 100 de agenti din cadrul Politiei Locale a Municipiului Bucuresti, sprijiniti de forte ale Jandarmeriei Nationale si ale Politiei Capitalei, in baza unei dispozitii a municipalitatii.

Apartamentele ocupate abuziv fusesera repartizate de primarie altor persoane, majoritatea din randul cazurilor sociale.

Primaria le-a oferit evacuatilor varianta de a locui intr-un adapost situat in Calea Serban Voda, insa unii dintre au refuzat si au ramas in fata blocului din Vitan, protestand pentru a primi apartamente.

×
Subiecte în articol: observator