x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Acces liber pentru taximetrişti pe Otopeni

Acces liber pentru taximetrişti pe Otopeni

02 Noi 2010   •   00:00
Acces liber pentru taximetrişti pe Otopeni

Activitatea de transport persoane în regim de taxi de la Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti va putea fi desfăşurată, începând din 11 noiembrie, de către orice transportator care deţine autorizaţie emisă de autorităţile din municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov şi care îndeplineşte anumite condiţii minimale.



Potrivit Ministerului Transporturilor, accesul autoturismelor taxi în locurile de aşteptare, precum şi în zona de preluare a clienţilor se va efectua numai după obţinerea de către transportatorii autorizaţi a permiselor de identificare şi acces, precum şi a permiselor de acces auto.

Eliberarea permiselor de acces va fi gratuită, iar accesul autovehiculelor în zona de aşteptare, respectiv de preluare a pasagerilor se va efectua după achitarea tarifului de acces taxi, în cuantum de 6 lei, anunţă Agerpres.

Eliberarea permiselor de acces auto taxi pentru transportatorii autorizaţi în Bucureşti şi judeţul Ilfov se efectuează în maxim 10 zile lucrătoare de la data depunerii solicitării scrise şi documentaţiei menţionate în Regulamentul Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti pentru desfăşurarea activităţii de transport persoane în regim de taxi.

Autoturismele taxi care deţin autorizaţii emise de autorităţi teritoriale, altele decât municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, vor putea prelua numai clienţii pe bază de contract sau prin comandă, clienţi ce vor avea ca destinaţii alte localităţi decât municipiul Bucureşti sau cele din judeţul Ilfov.

La ieşirea din parcare vor achita tariful de staţionare în parcarea publică aferentă Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti.

Aceste măsuri au fost luate pentru a pune în aplicare noile modificări legislative aduse Legii nr.38/2003, cu privire la desfăşurarea transportului de persoane în regim de taxi.

×
Subiecte în articol: observator