x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Adevărul a furat din nou: după Enigma Otiliei, alte două romane, fără drepturi de autor

Adevărul a furat din nou: după Enigma Otiliei, alte două romane, fără drepturi de autor

03 Iun 2009   •   00:00
Comunicat

COPYRO - Societate de Gestiune Colectivă a Drepturilor de Autor, constată cu regret că SC Adevărul Holding SRL continuă cu bună ştiinţă încălcarea prevederilor Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe. Adevărul Holding, după ce a publicat romanul "Enigma Otiliei" de George Călinescu fără autorizaţie, publică în aceleaşi condiţii de sfidare a prevederilor legale romanele "Accidentul" şi "Oraşul cu salcâmi" de Mihail Sebastian.

Somăm public SC Adevărul Holding SRL să înceteze aceste practici ilegale şi în acelaşi timp să retragă de pe piaţă ediţia neautorizată a romanelor "Accidentul" şi "Oraşul cu salcâmi" de Mihail Sebastian.

COPYRO - Societate de Gestiune Colectivă a Drepturilor de Autor - îşi rezervă dreptul de a-şi manifesta exerciţiul gestiunii colective în toate cazurile de încălcare a Legii nr. 8/1996 privind editările şi difuzările neautorizate de opere scrise asupra cărora îşi exercită mandatul legal, inclusiv în cazurile semnalate mai sus.

Constatăm cu îngrijorare extinderea practicilor de editare neautorizată la nivelul de fenomen, ceea ce duce la înrăutăţirea poziţiei României pe lista ţărilor al căror mediu de protecţie intelectuală este extrem de scăzut.

Director General    
Nicoleta Cofcinski

Oficiul Juridic
Avocat Ionescu Mircea Felix Melineşti

Cosilier Juridic
Guiu Rodica

×
Subiecte în articol: observator