x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Ana Pascu: "La JO din 2012 vom putea avea pretenţii!"

Ana Pascu: "La JO din 2012 vom putea avea pretenţii!"

13 Noi 2010   •   12:29
Ana Pascu: "La JO din 2012 vom putea avea pretenţii!"

137035-scrima.jpg"A fost extraordinar! Fetele s-au mobilizat foarte bine, iar eu am fost optimistă la începutul zilei când am văzut atitudinea fetelor. În finală a fost foarte greu pentru că întâlneam Germania, campioana mondială en-titre, care o avea în lot şi pe campioana olimpică de la Beijing. Noi însă aveam două fete cu probleme medicale foarte mari, însă doctorii au făcut minuni pentru ca ele să poată urca pe planşă. Mă bucur că Ana Maria Brânză şi-a revenit pentru că a avut o perioadă foarte proastă după operaţie şi chiar dacă la individual nu a tras prea tare, în concursul pe echipe le-am văzut pe fete că şi-au dorit foarte mult să ajungă acolo sus", a spus Ana Pascu.

 

Oficialul FR de Scrimă a adăugat că este mulţumită de rezultatele delegaţiei României la această ediţie a Campionatelor Mondiale şi că de la cele două discipline medaliate, sabia masculină şi spada feminină, aşteaptă medalii şi la JO din 2012. "Sunt foarte mulţumită, pentru că . Trebuie să avem grijă de aceşti sportivi să nu ne înfumurăm, iar noi, cei din federaţie, trebuie să le oferim competiţii puternice, pentru a ne menţine la acest nivel", a mai declarat Pascu.

 

Echipa feminină de spadă a României, formată din Anca Măroiu, Ana Maria Brânză, Simona Alexandru şi Loredana Iordăchioiu, a câştigat, vineri, medalia de aur în finala Campionatelor Mondiale de scrimă, care se desfăşoară la Paris. În finala de vineri, România a învins cu scorul de 35-26 echipa Germaniei.

Delegaţia României a mai obţinut două medalii de bronz la ediţia din acest an a Campionatelor Mondiale, una prin Cosmin Hănceanu, la proba individuală de sabie, şi una prin echipa masculină de sabie.

×
Subiecte în articol: spada scrimă