x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Aglomeraţie pe drumul spre litoral. Vezi rutele recomandate de poliţişti

Aglomeraţie pe drumul spre litoral. Vezi rutele recomandate de poliţişti

23 Iul 2010   •   00:00
Aglomeraţie pe drumul spre litoral. Vezi rutele recomandate de poliţişti

Turiştii se grăbesc să ajungă pe litoral. Motiv pentru care traficul pe Autostrada Soarelui este aglomerat. La Feteşti, coada formată la punctul de achitare a taxei de pod se întinde pe 15 kilometri pe sensul spre Constanţa.

UPDATE: Pe Autostrada Soarelui, între kilometrii 12 şi 65, traficul rutier este îngreunat, din cauza ploii torenţiale şi a vântului puternic.

Potrivit subcomisarului Adrian Creangă, de la centrul Infotrafic, cea mai aglomerată porţiune este între localităţile Cernavodă şi Murfatlar. În această dimineaţă, pentru fluidizarea traficului, circulaţia a fost deviată pe DN3B Feteşti-Hârşova-Constanţa. Această măsură s-ar putea repeta spre seară când poliţiştii se aşteaptă la un nou val de autoturisme care să se îndrepte către mare.

Tot pe Autostrada Soarelui sunt câteva puncte în care se execută lucrări care afectează câte o bandă de circulaţie. Este necesar ca şoferii să se asigure şi să semnalizeze din timp intenţia de schimbare a benzii.

În plus, poliţiştii îi sfătuiesc pe şoferii care încheie coloanele de aşteptare de la punctul de plată a taxei de pod de la Feteşti să aprindă luminile de avarie pentru ca ceilalţi şoferi să poată frâna la timp.

Dinspre Transilvania, principala rută către mare trece prin Ploieşti, DN1B Ploieşti - Albeşti-Paleologu, DN1D Albeşti-Paleologu - Urziceni, DN2A Urziceni - Slobozia.

Din Slobozia poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să nu intre pe Autostrada Soarelui (pe la Drajna), ci să urmeze traseul DN2A Slobozia - Hârşova - Constanţa, cu precizarea că pe tronsonul Hârşova - Constanţa traficul este intens (mai ales că dinspre Moldova cea mai utilizată rută este Brăila - Ţăndărei - Hârşova - Constanţa).

Dispeceratele de poliţie din Brăila şi Galaţi informează că trecerea cu bacul se desfăşoară în condiţii bune, de aceea conducătorii auto pot lua în calcul şi varianta prin judeţul Tulcea (DN22D - DN22).




×
Subiecte în articol: special observator