x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ambasadorului roman în SUA i s-a refuzat accesul în Casa Albă

Ambasadorului roman în SUA i s-a refuzat accesul în Casa Albă

09 Oct 2010   •   00:00
Ambasadorului roman în SUA i s-a refuzat accesul în Casa Albă

Ambasadorul român la Washington, Adrian Cosmin Vieriţa, s-a numărat printre diplomaţii care nu au putut participa la o recepţie organizată la Casa Albă, din cauza unor probleme cu computerul, care a încurcat numele şi datele de naştere.



Computerul Casei Albe a amestecat numele şi datele de naştere a aproximativ 30 de ambasadori, determinând personalul care se ocupă de securitate să le ceară diplomaţilor respectivi să aştepte până la corectarea datelor, a explicat ambasadorul pakistanez Hussain Haqqani.

"Ambasadorul român şi cu mine am decis că, de vreme ce era un eveniment de scurtă durată şi probabil s-ar fi încheiat înainte ca datele să fie triate, mai bine mergem acasă", a adăugat el.

"A fost o greşeală, nu a fost un mesaj ascuns pentru nimeni", a precizat acesta, adăugând că "ambasadorii Arabiei Saudite şi Rusiei s-au aflat, de asemenea, printre cei cărora li s-a cerut să aştepte".

Haqqani a declarat că, ulterior, secretarul american de Stat, Hillary Clinton, şi consilierul pentru Securitate Naţională James Jones i-a sunat pe el şi pe ceilalţi diplomaţi pentru a le prezenta scuze, relatează postul de televiziune Dawn, citat de Mediafax. "Deşi noi am simţit că nu este nevoie de acest lucru", a completat el.

Marţi, într-un salon de protocol al Casei Albe, preşedintele Barack Obama şi soţia sa Michelle au fost gazdele unei recepţii anuale, la care corpul diplomatic este în general bine reprezentat.


×
Subiecte în articol: observator