x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Andreea Paul Vass: Protestul de la Finanţe a fost manipulat de PSD

Andreea Paul Vass: Protestul de la Finanţe a fost manipulat de PSD

15 Oct 2010   •   00:00

Consilierul primului ministru pe probleme economice, Andreea Paul Vass, consideră că protestul din această săptămână de la Ministerul Finanţelor nu a fost unul spontan, acuzând PSD şi pe unii lideri sindicali că au manipulat aceste acţiuni.

"Revenind la ceea ce s-a întâmplat la protestul de la Ministerul Finanţelor, nu are rost să ne ascundem după deget şi trebuie să o spunem foarte clar că protestul nu a fost spontan, ci el a fost manipulat de către PSD şi de către unii lideri sindicali. Şi daţi-mi voie să vă aduc argumentele concrete: Adran Năstase pe blogul său personal spune aşa, citez: 'Starea de spirit şi reacţia protestatarilor de la Ministerul de Finanţe sunt cele de care PSD are nevoie pentru a ţine piept în Parlament puterii'. Mai mult, decât atât. Există cel puţin doi lideri sindicali implicaţi în aşa-zisele greve spontane. E vorba de domnul Vasile Marica şi Sebastian Oprescu, care au la bază conflicte de interese personale evidente şi materiale. La ce mă refer? De pildă, soţia domului Vasile Marica, Mălina Mrica, este director general adjunct la Ministerul de Finanţe. Venitul dânsei este de 6.200 de lei pe lună. În paralel, venitul ministrului de Finanţe este de 5.000 de lei. (...) Sebastian Oprescu este afiliat la CNSLR Frăţia. Concubinajul dintre CNSLR Frăţia şi PSD este probat nu de ieri de azi, ci încă din campania electorală", a precizat astăzi, la Zalău, Andreea Paul Vass.

Consilierul primului ministru consideră că au existat diferenţe salariale nejustificate între instituţiile statului, dar şi în interiorul lor, diferenţe care nu vor mai exista prin aplicarea noii legi a salarizării unitare.

În acelaşi context, Lucian Bode, preşedintele PDL Sălaj, a adăugat faptul că şi pe plan local, în Zalău, sunt semnale că unii dintre organizatorii protestelor bugetarilor sunt foştii directori PSD ai instituţiilor în care acestea au avut loc.

Pe de altă parte, privitor la stimulentele încasate de-a lungul timpului de angajaţii Ministerului Finanţelor, Andrea Paul Vass acuză faptul că între unii inspectori fiscali şi agenţi economici amendaţi a existat "o complicitate perversă", în sensul că inspectorii dădeau amenzi doar pentru a încasa procentele cuvenite ca stimulente, în vreme ce firmele contestau în instanţă aceste amenzi şi îşi recâştigau banii.

Conform sursei citate de Agerpres, la bugetul de stat intrau doar jumătate din sumele consemnate în procesele verbale de amendă.

×
Subiecte în articol: observator