x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Angela Merkel: Problema ţiganilor nu va afecta aderarea României la spaţiul Schengen

Angela Merkel: Problema ţiganilor nu va afecta aderarea României la spaţiul Schengen

12 Oct 2010   •   00:00
Angela Merkel: Problema ţiganilor nu va afecta aderarea României la spaţiul Schengen
La finalul întrevederii de la Palatul Victoria, Emil Boc şi Angela Merkel au susţinut o conferinţă de presă. Primul-ministru a exprimat interesul ţării noastre pentru creşterea investiţiilor germane, dar şi pentru aderarea la spaţiul Schengen. Premierul a menţionat că aderarea nu trebuie să se facă pe criterii politice şi, în replică, Angela Merkel a declarat că problema integrării ţiganilor nu va afecta şansele de aderare ale ţării noastre.

Primul ministru Emil Boc a exprimat interesul ţării noastre pentru creşterea investiţiilor germane. "Germania este primul partener comercial şi al treilea investitor în Romania. Am exprimat interesul României pentru creşterea investiţiilor germane în Romania", a precizat Emil Boc.



Potrivit premierului, printre temele abordate s-a numărat şi aderarea ţării noastre la spaţiul Schenghen. "Am pornit de la considerentul că România este conştientă de responsabilităţile pe care le are în vederea protejării graniţelor externe ale UE. Am exprimat hotărârea fermă a României de a adera la spatiul Schenghen cu respectarea standardelor cerute de UE. Am precizat că aderarea nu trebuie să fie blocată pe criterii politice, dacă sunt îndeplinite obiectivele tehnice care vizează intrarea".

În ceea ce priveşte aderarea României la spaţiul Schengen, Angela Merkel a declarat că problema integrării ţiganilor nu va avea nici un rol în această chestiune. Cancelarul german a menţionat că aderarea va depinde de modul în care sunt respectate condiţiile tehnice pentru securizarea frontierelor externe ale Uniunii Europene.



Cancelarul german Angela Merkel a ajuns la Palatul Victoria în jurul orei 9.00. Ea a fost primită cu onoruri militare de premierul Emil Boc.

Merkel a ajuns în ţara noastră luni seară, iar pentru astăzi mai are stabilită o întâlnire cu preşedintele Traian Băsescu. Apoi cancelarul german se va deplasa la Cluj Napoca. Merkel va discuta cu oficialii români despre şansele de aderare a ţării noastre la spaţiul Schengen.

Angela Merkel se află pentru a două oară în România, de când este şef al guvernului de la Berlin. Prima prezenţă în ţara noastră a fost prilejuită de summitul NATO din aprilie 2008, când a avut convorbiri bilaterale cu preşedintele Traian Băsescu.

Anterior lui Merkel, cancelarul Gerhard Schroeder a făcut două vizite oficiale în România în septembrie 1999 şi august 2004.

După vizita din România, Angela Merkel va merge în Bulgaria. Acolo va avea convorbiri cu premierul Borissov şi cu preşedintele Părvanov.



Antena3


×
Subiecte în articol: observator