x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Asistenta arestată în dosarul incendiului de la Giuleşti ar putea fi eliberată

Asistenta arestată în dosarul incendiului de la Giuleşti ar putea fi eliberată

de Violeta Fotache    |    27 Sep 2010   •   00:00

Asistenta Florentina Daniela Cîrstea a primit de la magistraţii Judecătoriei Sectorului 6 verdictul de eliberare din arestul preventiv. Parchetul se opune şi a declarat deja recurs.

Instanţa a constatat că cererea inculpatei de eliberare provizorie sub control judiciar este în principiu admisibilă, a admis cererea şi a dispus "punerea în libertate provizorie" a inculpatei. Completul de judecată a stabilit şi ce obligaţii are asistenta pe perioada liberării provizorii: să nu depăşească limita teritorială a municipiului Bucureşti decât în condiţiile fixate de instanţă; să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemată; să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea de instanţă, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie, sau ori de câte ori este chemată; să nu îşi schimbe locuinţa indicată în faţa instanţei fără încuviinţarea acesteia; să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nici o categorie de arme.

Totodată, Florentina Cîrstea nu are voie să se ducă la Maternitatea Giuleşti, nici să se apropie de inculpatul Dima Vasile, învinuitul Toma Adrian ori de părţile vătămate, de părţile civile şi de membrii familiei acestora ori de martori şi nici să comunice cu acestea direct sau indirect. Instanţa i-a interzis totodată asistentei medicale să îşi exercite profesia şi i-a atras atenţia că poate fi oricând rearestată dacă încalcă obligaţiile cu rea-credinţă. Verdictul instanţei este cu drept de recurs în 24 de ore de la pronunţare pentru procurori şi de la comunicare pentru inculpată. Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului instanţei supreme, procurorii au declarat deja recurs, susţinând menţinerea asistentei în arest. Reamintim că aceasta a fost arestată pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă în legătură cu incendiul de la Maternitatea Giuleşti.

×
Subiecte în articol: observator