x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Asistenta Cîrstea va fi eliberată din arest

Asistenta Cîrstea va fi eliberată din arest

21 Oct 2010   •   00:00

Decizia a fost luată de magistraţii Tribunalului Bucureşti. Florentina Cîrstea este acuzată de ucidere din culpă şi de vătămare corporală în cazul incendiului produs în luna august la Maternitatea Giuleşti din Capitală.

Instanţa Tribunalului Bucureşti a dezbătut, astăzi, recursul făcut de procurori în cazul unei decizii de vinerea trecută a Judecătoriei Sectorului 6, prin care a fost respinsă cererea anchetatorilor de prelungire a mandatului de arestare în cazul asistentei Florentina Cârstea.

Decizia a fost contestată de procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din Parchetul instanţei supreme, iar astăzi Tribunalul Bucureşti a respins recursul.

Decizia Tribunalului Bucureşti este definitivă, astfel că asistenţa Florentina Cârstea urmează să fie eliberată din arest.

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, că mandatul de arestare în cazul asistentei expiră astăzi, la ora 17.00, după când aceasta va putea părăsi arestul Direcţiei de Cercetări Penale.

Asistenta Florentina Cârstea, care era responsabilă cu supravegherea bebeluşilor aflaţi în salonul de Terapie Intensivă în 16 august, când a izbucnit incendiul de la Maternitatea Giuleşti, a stat în arest din 24 august.

Florentina Cîrstea este acuzată că a ignorat şi sfidat atribuţiile de serviciu când a lăsat nesupravegheat în mod nejustificat salonul de la Maternitatea Giuleşti şi a fost într-un alt salon şi la toaletă, moartea bebeluşilor fiind violentă.

În cazul incendiului de la Maternitatea Giuleşti, procurorii Parchetului instanţei supreme au început urmărirea penală şi faţă de şeful Serviciului tehnic de la Maternitatea Giuleşti, Vasile Dima, de fostul manager al Spitalului "Panait Sârbu", Bogdan Marinescu, pentru neglijenţă în serviciu şi neluarea măsurilor legale de sănătate şi securitate în muncă, şi de Adrian Ioan Toma, şeful Secţiei Neonatologie de la Maternitatea Giuleşti, acuzat de neglijenţă în serviciu, care a avut consecinţe deosebit de grave.

Totodată, procurorii au dispus şi începerea urmăririi penale faţă de Spitalul "Panait Sârbu" - Maternitatea Giuleşti.

În urma incendiului din 16 august de la Maternitatea Giuleşti au murit şase bebeluşi, iar cinci au fost internaţi la Spitalul "Grigore Alexandrescu" cu răni grave. După mai multe săptămâni de tratament, toţi cei cinci bebeluşi au fost externaţi din spital, în stare bună.


×
Subiecte în articol: observator